Teknoloji Haberleri

4.5G ve Geti̇receği̇ Yeni̇li̇kler

Reklam

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın talimatıyla hazırlanan kitapçıkta, “4.5G nedir?, 3G ve 4.5G teknoloji arasındaki farklar nedir? 4,5G yetkilendirilmesi ile ne sağlanmıştır?, 4,5G’den nasıl yararlanırım?” gibi başlıklarda yapılan açıklamalar yer alıyor. 4.5G teknolojisinin, Türkiye ve tüketicilere sağlayacağı faydalar ve getireceği yenilikler kitapçıkta anlatılanlardan. BTK Başkanı Sayın Ömer Fatih Sayan’ ın hazırlattığı kitapçıkta 4.5G teknolojisiyle ilgili merak edilenler cevaplandırılmış.

4.5G teknolojisi, interneti daha hızlı ve daha güvenilir hale getirecek yeni bir iletişim standardıdır. Turkcell 4.5G şebekesi, Kasım 2018’den beri faaliyet gösteriyor ve şu anda Türkiye’deki operatörler arasında en iyi 4.5G hizmeti veren firmalardan.

Turkcell, 4.5G hizmetinin lansmanı ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’da müşterilerine ücretsiz yüksek hızlı kablosuz internet sunmaya başladı. Bu hizmet ile Turkcell, uyumlu cihazlarda dış mekanlarda 800 Mbps’ye, iç mekanlarda uyumlu cihazlarda 400 Mbps’ye kadar ultra hızlı kablosuz internet hızı sağlıyor.

Turkcell’in 4.5G şebekesi, dünyada bu yeni teknolojiyi sunan ilk şebekelerden biridir ve mobil ihtiyaçları için ana şebeke sağlayıcısı olarak kullanan 500.000’den fazla aboneyle üç aydır hizmete açılmıştır. 4.5G şebekesi Türkiye’nin tüm büyük şehirlerinde mevcuttur ve bu nedenle aboneler cep telefon numaralarını sabit hat hizmetlerine de erişmek için kullanabilirler.

Bu çözüm, kablolu TV sağlayıcıları gibi geniş bant servis sağlayıcılarının, son müşteriler için daha düşük maliyetlerle üstün hizmetler sunmasını sağlar.

BTK Başkanıın hazırlattığı kitapçıkta 4,5G’nin getireceği yenilikler şöyle sıralandı:

  • İşletmecilerin sahip oldukları frekansın 183,8 MHz’den 549,2 MHz’e kadar çıkmasıyla mobil internet hızı, hem veri indirme hem de veri gönderme yönünde en az 10 kat artacak
  • Daha net video görüşmeleri sağlanacak
  • Kapsama alanından kaynaklanan sorunlar azalacak
  • Sosyal medyada çok daha hızlı paylaşım yapılabilecek
  • Yüksek hızda ve kesintisiz bağlantı sağlanacağı için makineler arası iletişim (M2M), nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim, internet protokolü ile TV, akıllı şehirler, uzaktan kontrol edilecek robot teknolojisinin tele ameliyatlarda kullanımı gibi birtakım konularda gelişmeler sağlanacak, böylece yaşam kalitesi yükselecek
  • Belgelere her yerden, her cihazdan, her an erişebilecek
  • Akıllı ev sistemleri yaygınlaşacak ve akıllı şehirler kurulabilecek
4,5G Ve Geti̇receği̇ Yeni̇li̇kler
Görsel: Anadolu Ajansı 4,5G Ve Geti̇receği̇ Yeni̇li̇kler

4.5G yetkilendirme belgesi alan operatörler Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom şimdiden tüm hazırlıklarını tamamladı ve 4.5G için özel kampanya ve tarifelerle tüketicileri cezbetmeyi amaçlıyor. 1 Nisan itibariyle ülkemizde devreye girecek olan bu yeni 4.5G teknolojisi ile bakalım hayatımızda neler değişecek? 2 gün kalmış durumda, merakla bekleyip göreceğiz.

Reklam

4.5G teknolojisi, 2020’de piyasaya sürülmesi planlanan daha hızlı ve daha güçlü bir LTE Advanced Pro’dur.

4.5G teknolojisi, insanların günlük yaşamları üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak. Aynı anda daha fazla cihaza internet bağlantısı sağlayabilecek, daha iyi bir çekim gücüne sahip olacak. 4.5 destekli telefonların listesini de şuraya bırakalım. Diğer ağlardan veya elektromanyetik radyasyon kaynaklarından gelen parazitlere daha az eğilimli olacaktır. Bakalım ülkemiz yeni 5G teknolojisine ne zaman geçiş yapacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu