Teknoloji Haberleri

AB Android’i Rekabet Kurallarına Aykırı Bulduğunu Açıkladı!

Reklam

AB (Avrupa Birliği) komisyonu rekabet sorumlusu Margrethe Vestager, Brüksel’de yapılan komisyon toplantısında Android işletim sisteminin AB rekabet kurallarına aykırı olduğu ve konunun sorumlusunun Google olduğu konusunda bir açıklama yaptı. Margrethe Vestager, günümüzde internet trafiğinin yarısının akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlardan sağlandığını belirterek mobil işletim sistemi lideri konumunda olan Android işletim sisteminin cihazların %80’inde kullanıldığını belirtti.

Sorumlu kişi Margrethe Vestager ek olarak, Google’ın Android’e daha çok önem verdiğini, diğer işletim sistemlerine adaletli davranmadığını ve Android için üretilen iş uygulamalarının kullanıcı açısından adil olmadığını açıkladı.

Ab Android’i Rekabet Kurallarına Aykırı Bulduğunu Açıkladı!
Ab Android’i Rekabet Kurallarına Aykırı Bulduğunu Açıkladı!

Google, cihaz üreticilerine kendi uygulamalarını önceden yüklemeleri halinde finansal teşvikler sağladı ve piyasayı domine etti, cihaz üreticileri Google’a bağlı duruma geldi rekabet bitmiş durumda, alternatif işletim sistemleri üretilemiyor ve kullanılamıyor. Bu durum Avrupa Birliği rekabet politikalarıyla uyumlu değil.

AB komisyonu Google’ın ürünlerini incelemeye devam ediyor, olumsuz kararlar çıkmaya devam ederse AB Google’ın AB operasyonları için maddi ceza uygulayabilecek.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu