Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefonlar Depremi Algılayabilecek

Reklam

Geçtiğimiz haftalarda Google Play Store üzerinde görünen MyShake uygulaması, telefondaki ivme ölçeri kullanarak lokasyonunu belirleme esnasında ne kadar sallanma olduğunu algılayabilecek. California Berkeley Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği bu uygulama sayesinde, dünyamızda meydana gelen depremi algılayabilecek, üniversite merkezine göndererek sarsıntının niteliği hakkında bilgiler veren bu uygulama dikkatleri üzerinde topladı.

Bu uygulama sayesinde telefonlar algıladıkları sarsılmayı merkeze yolluyor. Yeterli sayıda telefon tarafından sarsılma algısı merkeze ulaştığında bilgisayarlar tarafından deprem olup olmadığı ve depremin şiddeti belirleniyor. Bunun yanı sıra, yeteri kadar insan uygulamayı indirdiği takdirde, erken uyarıcı olarak da kullanılabiliyor.

Akıllı Telefonlar Depremi Algılayabilecek
Akıllı Telefonlar Depremi Algılayabilecek

Uygulama günlük hayatta oluşan, insanların kalabalık olarak bulunduğu maç, konser gibi alanlarda meydana gelen fiziksel sarsılmalarla deprem sinyalleri arasındaki farkı da ayırt edebiliyor. Yapılan testler MyShake ölçümlerinin yüzde 93 oranında hatasız sonuç verdiğini gösteriyor. Google Android Deprem Uyarı Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır, Nasıl Yüklenir? adlı yeni yazımızı da okuyabilirsiniz.

Berkeley Üniversitesinin çalışmalarında yer alan ve BBC’ya konuşan Profesör Profesör Richard Allen’a göre, eğer gerekli önlemler alınırsa, akıllı telefonlar uygulama sayesinde depremin zararlarının yarıya düşürülebilir.

Kaynak: CNN

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu