Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefonu Doğru Şarj Etme Yöntemleri!

Reklam

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte günümüzde hemen hemen herkes akıllı telefon kullanıyor. Özellikle Android tarafında çeşitli teknik özelliklere, ekran boyutlarına kadar bol seçenek bulunuyor. Peki, Akıllı Telefonlarımızı doğru şarj edebiliyor muyuz? Akıllı Telefonu Doğru Şarj Etme Yöntemleri nelerdir? İşte bu haberimizde doğru şarj yöntemlerini sizin için hazırladık.

1- Orjinal şarj aleti kullanma

Hangimiz sormadık? “Iphone şarjı olan var mı?” veya “Samsung şarjı olan var mı?” artık klişeleşmiş sorulardan. Peki akıllı telefonunuzu şarj edecek aleti buldunuz, hiç sordunuz mu bu şarj aleti orjinalmı diye? Yapılan bir çok araştırmaya göre yan sanayi -Çin malı- şarj aletlerinin bir çoğu telefonumuz için zararlı.

Bu aletler voltaj oranlarını telefonumuza göre ayarlayamadığı için bataryayı patlatma ihtimali bile bulunuyor. Siz siz olun orjinal şarj aletinden asla vazgeçmeyin. Çakma şarj aleti ile şarj etmek cihazınıza zarar verebilir, 1 kere şarj ettim bir şey olmaz demeyin.

2- Bataryayı zararlı kullanma

Artık telefonlar kadar bataryaları da akıllı. Ama eğer “Telefonumun şarjı hemen bitiyor” gibi şikayetleriniz varsa ve telefonu alalı uzun zaman olmadıysa bunun sebebi büyük ihtimalle şarj tam bittiği zaman prize takıyor olmasıdır. Bu bir Türk mantığı gibi görünsede aslında dünyada bir çok kişi böyle yapıyor ve bu batarya için zararlı.

Akıllı Telefonu Doğru Şarj Etme Yöntemleri!

3- Uzun şarj etme

Akıllı telefonunuzu satın aldınız ve hemen eve koştunuz sakın eski telefonlarınız gibi 12 saat şarj etmeyin. 5-6 saat yeterli olacaktır. Akıllı telefonunuzu şarj ettiniz, %100 doluluk oranını gördünüz biraz daha kalsın demeyin. Şarjda gereğinden fazla durması unutmayın telefonunuza zarar verebilir.

4- Şarjdayken kullanma

Şarjdayken telefonunuzu fazla kurcalamayın.

Reklam

5- Batarya şarj etme zamanlaması

Tam şarj için bataryanın tamamen boşalmasını beklemeyin.

6- Şarjınızı yok eden uygulamalar

Şarj canavarı uygulamaları iyi analiz edin, örneğin Facebook uygulaması. Çok kullanmıyorsanız kaldırın gitsin.

7- Pil performansı kullanın

Bildirim seslerini kapatmak, ekran ışığını ayarlamak (otomatik yapmayın), ekran açık kalma saniyesini düşürmek gibi seçenekleri değerlendirin.

8- Orjinal batarya yedeğiniz yanınızda olsun

Yanınızda orjinal yedek pil bulundurun.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu