Teknoloji Haberleri

Amy Green’in İlginç Video Oyunu

Reklam

Amy Green’in İlginç Video Oyunu. Yazar Amy Green, en küçük oğluna dünyada oldukça nadir görülen bir beyin tümörü teşhisi konduğu zaman ve diğer iki çocuğuna da 3 ve 5 yaşlarında olduklarını konu alan ve kanser teşhisinin yer aldığı bir masal uydurdu. Yazarın uydurduğu bu masal daha sonrasında That Dragon, Cancer adında bir video oyununa dönüştü. Amy Green’in trajik hayatından yola çıkarak hazırlanmış olan bu video oyunu oyuncuların deyim yerindeyse mutlu sona eremeyecekleri bir sona çıktığı için dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Amy Green yaptığı açıklamada video oyununa dair oynaması zor bir oyunu kaleme aldıklarını, hayatının en zor zamanlarını bu oyuna naklettiğini ve bu zor zamanların insanları her çeşitten fazla değiştirdiğini dile getirdi.

Amy Green geçtiğimiz günlerde katıldığı TED Talks programında hem oyuna hem de kendi hayatına dair pek çok şeyi anlattı.

Amy Greenin Ilginc Video Oyunu

Amy Green’in Trajik Hikayesi

TED Talks programına konuk olan ve kendi yaşamını bütün şeffaflığı ile anlatan Amy Green insanları en derinden sarsan ve yaşamın olağan akışını sorgulamalarına neden olan bir konuşma gerçekleştirdi.

Bir hikâyeden yola çıkarak video oyununun geliştirilmesi konusuna da değinen Green, bir oyunun acılarla başa çıkabilmek adına kendisine nasıl fayda sağladığına da değindi.

TED Talks programında gerçekleştirdiği konuşma Youtube üzerinden dünya listelerine girerken Amy Green’in trajik yaşam öyküsünden yola çıkılarak hazırlanmış olan That Dragon, Cancer isimli oyun da satış rekorları kırmayı başardı.

Reklam

En küçük oğlunun nadir görülen bir beyin tümörü ile kansere yakalanmasının ardından hayatına pek çok şey değişen ve oyunun temasında da mutlu sonun olmadığını aşılayan bu trajik hikâye dünyadaki bir çok kişinin derinden sarsılmasına neden oldu.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu