Android

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar

Reklam

Google geçtiğimiz aylarda Android 7.0 Nougat olan yeni Android sürümünü duyurmuştu. Android akıllı telefon üreticileri yeni versiyona geçiş işlemlerine yavaş yavaş başladılar. Nihai sürümün çıkmasının ardından Android 7.0 Nougat güncellemesi alacak akıllı telefonlarda belli olmaya başladı. Telefon üreticilerinin çalışmalara devam ettiğini hatırlatalım ve güncellemeyi alacak olası cihazlara göz atalım.

Android 7.0 Nougat Alacak Akıllı Telefonlar

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar

Google’ın yazılım desteği sunduğu bu projeler altındaki modeller, cihazlar Android 7.0 güncellemesini en erken modeller olacak, aynı diğer sürümlerde olduğu gibi. Buna göre; Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Pixel C, General Mobile GM5 Plus ve General Mobile 4G güncelleme ilk kavuşacak cihazlar olacak.

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Samsung Modelleri

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar

Samsung ve diğer bir çok üretici firma güncelleme konusunda resmi açıklama yapmış değil. Ancak önceki sürümlerde olduğu gibi Samsung, eski cihazlarına güncellemeyi vermeyecek yada geç verecektir. Bu bağlamda Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge veGalaxy S6 Edge+ modellerinin güncellemeyi kesin alacağını söyleyebiliriz. Bu modellere başka kardeşlerde eklenebilir.

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Sony Modelleri

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar

Reklam

 

Android kanadında belkide Google’dan sonra en sık ve geniş güncelleme yayınlayan firma şüphesiz Sony’dir. Eski amiral gemi modellerine bile güncelleme veren firma bu sürümde de yolundan şaşmayacaktır. Buna göre firma yeni Xperia X, Xperia XA, Xperia X Performance ve Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3+ modellerine güncelleme verecektir.

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak HTC Modelleri

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar

Android 7.0 Nougat güncellemesi bağlamında ilk güncelleme açıklaması HTC kanadından geldi. Bunun biz daha önce sizlere haberini aktarmıştık ancak burada da belirtmek gerek. HTC kanadından yapılan resmi açıklamaya göre HTC 10, HTC One A9 ve HTC One M9 modelleri güncelleme alacak. Ne zaman alacak veya diğer modellere gelecek mi bir açıklama yapılmadı.

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak LG Modelleri

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar

LG’de henüz resmi bildirisini yayınlamış değil. Ancak tahminlerimize göre firma kanadından güncelleme en erken LG G5, LG G4 ve LG V10 modellerine gelecektir. Bu modellerden sonra diğer bazı cihazlara da LG güncelleme verebilir.

Reklam

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Asus Modelleri

Android 7.0 Nougat Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar

Asus’un bir kullanıcısı olarak güncellemelerde en az Samsung kadar geç kaldığını ama yeni modellerine güncelleme verdiğini söyleyebilirim. Bu bağlamda ASUS Zenfone 3, ASUS Zenfone 3 Deluxe, ASUS Zenfone 3 Laser, ASUS Zenfone 3 Max ve Zenfone 3 Ultra güncellemeyi alacaklardır. Zenfone 2 ve diğer varyantlarına ise pek iyi gözle bakmıyorum.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu