Android

Android ile İlgili Bilinmeyenler

Reklam

Google, Android işletim sistemini çıkardıktan sonra devamlı geliştirdi. Açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan dolayı da geliştiriciler bu açılan uçsuz bucaksız ANDROİD yolundan giderek bir çok şey kattılar. Daha ne olabilir ki diyebilirsiniz. Fakat Android sistemi gelişmeye devam edecek. Çok şey bildiğinizi düşünebilirsiniz Android ile ilgili. Bu haberimizde hemen hemen tüm detaylarını bildiğinizi düşündüğünüz sistemin bilinmeyenleri aktarmaya çalışacağız.

İşte size Android’ in 6 şaşırtıcı bilinmeyeni;

1. Hiçbir zaman telefonlarda çalışmayan Android 3.0
Başlığa baktığınızda bu nasıl olabilir diyebilirsiniz. Hali hazırda Android işletim sisteminin akıllı saatlerde, televizyonlarda, araçlarda çalışmasına rağmen bu eski sürümün nasıl olur da telefonlarda dahi çalışmadığını biliyor muydunuz?
Android 3.0 Honeycomb özel olarak tabletler için geliştirilmişti. Akıllı telefonlar ile çokda ilgisi olmadı bu Android sürmünün.

2. Android 1.0 ismi nereden geliyor?
Android sürümleri her zaman “tatlı” isimleri mi aldı? Geriye dönük versiyonları incelediğimizde Android 1.0 (Alpha-Astro Boy) tatlı adıyla anılmadığını görüyoruz. Android 1.1 (Petit Four – minik minik Fransız pastaları) ile tatlı furyası başlamış ve bundan sonraki versiyonlarda Google bu tarz adlandırma yapmış. Tatlı isimlerinin alfabetik olarak kullanılması ise Android 1.5 Cupcake ile başladı.

3. Android, cinsiyeti?
Robot da olsa Android’in bir cinsiyeti var ve bu, bir erkek. Sözlük anlamı olarak ‘insan görünümlü robot’ olsa da andr- kökü cinsiyet olarak erkek ve birçok android olarak tanımlanan birçok robot da erkek görünümlü.

4. Android telefonlar için mi tasarlanmış?
Bildiğiniz üzere Android ek sistemini yaratan kişi Andy Rubin. Rubin Japonya’ nın başkenti Tokyo’ da katıldığı bir organizasyonda işletim sistemi ile ilgili ilginç bir ifade paylaşmıştı. Andy Rubin Android’ i tabletler için tasarladıklarını söylemiş hatta veri yükleme merkezi olarak kullanmayı amaçladıklarını anlatmıştı. Kameraları bulut sistem üzerinden bilgisayarlara bağlamayı amaçlamış Andy Rubin. Fakat şu an neredeyiz…

Reklam

5. Tüm Android kullanıcıları Steve Jobs’a minnettar olmalı
Apple demek Steve Jobs demek, Jobs ‘un rekabetçi kimliği Android sistemi geliştirenlere kendilerini daha da zorlama imkanı tanımış böylece Android dünyasının gelişmesine yol açmıştır. Steve Jobs 2007 yılında iPhone adlı cihazı tanıtarak aslında Android’ in başlangıç ve yükselişinin de önünü açmış oldu. Biz kullancılar kazanmadık mı? Halimizden memnun olmalıyız 🙂

6. Android ve Uzay
Nasa’ nın 2013 yılında uzaya Telefon/Uydu (PhoneSat) gönderdiğini biliyor muydunuz? Peki bu cihazların Android ile çalıştığını söylesek. Bu PhoneSat’ laruzaydan muhteşem fotoğraflar yollamıştır Nasa merkezine. Bugün peki?
Şu anda uzayda hiç bir PhoneSat bulunmuyor, hepsi ızgara oldu ve tarihteki görevlerini yerine getirdiler.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu