Android

Android Tüm Dünyada Yükselişte!

Reklam

Günümüzdeki en popüler işletim sistemi olan Android, Avrupa piyasasında son iki yılın en yüksek rakamına ulaştı. Google’ın geliştirdiği Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu tasarlanması ve Sony, Samsung, LG, HTC gibi büyük firmaların Android işletim sistemini tercih etmesi Android’in kullanım oranını yükseltiyor.

İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya’nın yer aldığı ülkeler arasında Android %7.1 oranında artışa ulaşırken, Android toplamda %75.6 oranında pazar payına ulaşıyor.

Android Tüm Dünyada Yükselişte!

iOS satış oranlarına baktığımızdaysa geçen yılın aynı dönemine oranla düşüşün yaşandığı görünüyor. Geçen yılın ilk çeyreğinde %20.2 oranında Pazar payına sahip olan iOS, bu yılın ilk çeyreğinde ise %18.9 oranına gerilemiş durumda. Android, dünyanın en büyük telefon pazarı olan Çin’deki yükselişini de sürdürüyor. Geçen sene Çin’de Android %71 oranındayken bu sene %77 pazar payına yükselmiş durumda.

Çin piyasasındaki iOS işletim sistemi oranlarına baktığımızda ise yine düşüşü görebiliyoruz. Geçen yıl ilk çeyrekte %24.1 oranında olan iOS Pazar payı bu yıl %21.1 oranına gerilemiş durumda.

Hızla büyümeye devam eden Android, dünyanın en büyük iki pazarındaki yükselişiyle, Avrupa pazarındaki son iki yılın en başarılı dönemine imza atmış oldu. İlerleyen dönemde rakamlar ne yönde değişecek, neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu