Nasıl Yapılır?

Android Yeterli Depolama Alanı Yok Sorunu Çözümü

Reklam

Android yeterli depolama alanı yok hatası telefonda yeterli hafıza olmasına rağmen karşımıza çıkabiliyor. Bu durumda android yeterli depolama alanı yok sorunu çözümü için aşağıda yer alan adımları takip etmemiz gerekiyor.

Ön Bellek Kontrolü

Yeterli depolama alanı yok hatası, genelde ön bellek dolu olduğu anda ortaya çıkar. Dolayısıyla bu hatayı aldığımızda ilk yapmamız gereken ön bellek kontrolünü yapmaktır. Burada bir sıkıntı olmamasına karşın aynı hata alınmaya devam ediyorsa, çözümü farklı bir yolda aramak gerekir.

Yeterli depolama alanı yok hatası çözümü için ilk yapılması gereken işlem kullanılmayan uygulamaları kaldırmak ve genel bir ön bellek temizliği yapmaktır.

Telefonunuzda kullanmadığınız ne kadar uygulama varsa onları kaldırıp, genel bir ön bellek temizliği yaptıysanız muhtemelen Android yeterli depolama alanı yok sorunu ortadan kalkmış olacaktır.

Uygulama ile Temizleme

Tüm uygulamaların sakladığı verileri tek tek silmek yerine toplu halde temizlik yapmak için Google Play’de yer alan temizlik uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Ancak hiç uygulama kurmadan; ayarlar>depolama>ön belleğe alınan veriler yolunu izledikten sonra “Tüm uygulamaların ön bellek verilerini siler” mesajıyla karşılaşıyoruz ve onayladıktan sonra genel bir ön bellek temizliği yapıldığını görüyoruz.

Reklam

Buradan sonra uygulamaya devam edebilirsiniz. Ancak ön bellek temizliği yapmadan önce şifrelerinizden emin olmanızı ve yedeklemelerinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu