Android

Android’e Özel Yeni Emojiler Yakında Geliyor

Reklam

Google tarafından Android işletim sistemine özel yeni emojiler getirme çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Google, dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android’i üretti ve sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor. Android’in akıllı telefonlarda aktif işletim sistemi olarak kullanımıyla birlikte gerek mesajlaşma uygulamalarının gerekse sosyal medya ortamlarının kullanımında önemli ölçüde artışlar yaşandı.

Hal böyle olunca akıllı cihaz kullanıcıları konuşmak yerine yazışmayı tercih etti ve yazışma durumunun yaygın hale gelmesiyle birlikte yeni ihtiyaçlar açığa çıktı. Bu ihtiyaçları yazışırken ihtiyaç duyulan ekran klavyesinin kalitesi, mesajlaşılan platformların hızlı özelliklere sahip olması, telefon bekleme modundayken bile bu mesajları alması gibi yazılımsal özellikler olarak sıralayabiliriz.

Yukarı tarafta bahsettiğimiz yazılımsal özelliklerin yanı sıra son zamanlarda kullanımı önemli ölçüde artan ve mesajlaşmayı daha eğlenceli hale getiren emojiler, akıllı telefon kullanıcılarının mesajlarında vazgeçilmez hale geldi. iOS‘un yeni güncellemesiyle birlikte birkaç yeni emoji kullanıma sunulmaya başladı.

Durum böyle olunca Android geliştiricileri de karşı bir atak yapmaları gerektiğini düşündüler ve Android kullanıcılarına özel olarak yeni emoji getirme çalışmalarının başladığını bildirdiler.

Android’e özel yeni emojilerin geleceğini bildiren haber, Google Chrome’da yazılım geliştirme ekip üyelerinden bir tanesi olan Hiroshi Lockheimer tarafından kendi resmi Twitter adresi üzerinden duyuruldu.

Reklam

Google tarafından yeni Android emojileri yeni bir programla mı gelecek yoksa yeni bir yazılım güncellemesiyle mi gelecek henüz bilinmiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu