Teknoloji Haberleri

AnTuTu: En Güçlü Mobil İşlemciler

Reklam

AnTuTu bildiğiniz gibi akıllı telefonların performanslarını ölçen ve bize telefonlarla ilgili bilgi veren bir uygulama. AnTuTu firması en güçlü mobil işlemciler raporunu kamuoyuna duyurdu. Buna göre CPU (işlemci) ve GPU (Grafik İşlemci) performanslarına ele alınan işlemciler, puanlama sistemi ile sıralanmış durumda. Ünlü markaların akıllı telefonlarında kullandıkları işlemcilerin bu sıralamada üst sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz. Bu konuda herhangi bir sürpriz yok AnTuTu raporunda. Detaylar, makalemizde yer alıyor.

Akıllı telefonlar için kullanılan ünlü Bencmark yazılımlarından olan AnTuTu, yaptığı CPU ve GPU hız testlerine göre puanlara vererek, en iyi işlemcileri sıraladı.

Yılın En Hızlı 10 Android Telefonu Ve Aldığı Puanlar Antutu Tarafından Açıklandı
Yılın En Hızlı 10 Android Telefonu Ve Aldığı Puanlar Antutu Tarafından Açıklandı

Sıralamamızın ilk sırasında Qualcomm firmasının güçlü işlemcisi yer alıyor. Şuanda birçok akıllı telefonda da kullanılan Snapdragon 820 işlemcisi birincilik tahtına oturmuş durumda. Snapdragon 820 işlemcisi şuanda yeni tanıtılan ve yeni amiral gemisi pozisyonunda olan Galaxy S7 ve LG G5 amiral gemilerinde kullanılıyor.

Qualcomm firmasının güçlü işlemcisini ise küçük bir farkla Apple A9 takip ediyor. Üçüncü sırada ise Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge telefonlarının temelini oluşturan ve telefonlara gücünü veren ve firmaların bölgelre göre satışa çıkaracağı telefonlarda bulunacak olan Exynos 8890 işlemcisi bulunuyor.

Dördüncü sırada ise Huwei firmasının kendi üretimi olan Kirin 950 yonga seti yer alıyor. GPU hız performanslarına baktığımızda ilk üç sıranın hiçbir şekilde değişmediğini söylemek isteriz. Ancak 4.sıradabu sefer Kirin değil, Qualcomm’un bir diğer güçlü işlemcisi Snapdragon 810 yer alıyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu