Teknoloji Haberleri

Bakan Akıllı Telefon Kullanıcılarına Müjde Verdi!

Reklam

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, akıllı telefon kullananların karşı karşıya kaldıkları istemsiz internet hizmeti ücretlerinin bertaraf edilmesi için, çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Bakanın yaptığı yazılı açıklamada, hukuk dışı gibi görülen istek dışı internet kullanım ücretlendirmeleri için yapılan şikayetlerin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) ilettiklerini açıkladı.

“Bu ücretlendirmenin alınmasını engellemek için çalışmalar yapıyoruz” diyen bakan Lütfi Elvan, böylelikle abonenin isteği dışında oluşabilecek internet hizmeti ücretlendirilmesinin önüne geçeceklerini belirtti.  Bu konuda tüketicilerin yoğun şikayetleri olduğunu belirten bakan,  şikayetleri değerlendirerek bir düzenleme yapmaya hazırlandıklarını belirtti.

Yeni abonelik sözleşmelerinde, alınan hatların internet kullanımına kapatılmasının ya da açılmasının, tamamen tüketici insifiyatine bırakılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu işlemlerin SMS yolu ile yapılabilmesi içinde gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Lütfi Elvan, düzenlemenin kısa süre içerisinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Göz Atın:  En Hızlı İnternet ABD’de Kullanıma Sunuldu

Düzenlemenin gerekli olduğunu düşünüyor musunuz? Yorumlarınız bizim için değerlidir. Lütfen panelden bir yorum ile, görüşlerinizi bizimle paylaşınız.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu