Teknoloji Haberleri

Bir Kodak Çılgınlığı Daha

Reklam

Görüntüleme teknolojisi üzerinde uzun yıllar üretim yapan Kodak, Bullitt Group ile birkaç önemli maddeden oluşan bir sözleşmeye imza attı. İyiden iyiye akıllı cep telefonu pazarına girmek için kolları sıvayan firma, üretim alanı olan kamera konusunda rakiplerini ezip geçmenin derdinde.

Geçen günlerde iflas kuruluna başvuran ve iflasını duyurup, bazı işçilerini tek tek gönderen Kodak, yaptığı bu anlaşma sayesinde yeniden toparlanarak kendi alanında sivrilmenin peşinde. Mobil cihaz üreticisi olan Bullitt Group ile yaptığı anlaşma gereği, Android tabanına sahip mobil teknolojiler üretecek olan görüntü teknolojisi devi Kodak, üreteceği telefonların kamera özelliğini ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Yılbaşından hemen sonra CES 2015 fuarında ilk telefonunu tanıtmayı planlayan firma, kullanıcıların en çok önem verdikleri özelliklerin başında gelen kamera kozunu ziyadesiyle kullanacak.

Tahminlerimize göre kamerasını son derece ön planda tutarak üreteceği telefonlara, kameralı telefon yerine deyim yerindeyse “Kamera Telefon” diyebiliriz. Şuan cep telefonlarında en kaliteli ve özellikli kamera seçenekleri bulunan Samsung ve Nokia’yı geride bırakabileceği düşüncesini de sizlerle paylaşalım.

Bakalım Kodak üreteceği telefon ile Nokia Lumia 1020 ve Samsung’un Zoom serisi telefonları varken, kendisine üstün yetenekli kameralı cihazlar arasında nasıl bir yer edinecek.

Fotoğrafçılık ve video gibi bir görüntüleme devinin akıllı telefon pazarına girmesi, bu alanda yüksek rekabetle yarışan Samsung ve Nokia’nın ne tür ürünler üretip Kodak’ın kendilerini yakalamalarına izin vermeyeceği ayrı bir merak konusu. Kamera konusunda profesyonellikte zirveye oynayan bir firmanın bu pazarda yer almayı düşünmesi bile, beklentileri arttırdığı gibi teknoloji tutkunlarına farklı bir heyecan veriyor.

Reklam

Yoksa akıllı cep telefonlarında, kamera olarak beklediğimiz ve kurduğumuz hayaller Kodak ile geçekleşecek mi?

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu