İnternet
Trend

Google Chrome Android için Bu Özelliği Test Ediyor

Tarayıcı pazarının lideri Chrome mobil tarafta da yeni güncellemeler ile yeniden gündeme gelecek gibi.

Reklam

Android telefonların vazgeçilmezi, tartışmasız mobil tarayıcı pazarının lideri Chrome yeni özelliklerini test etmeye devam ediyor. En popüler tarayıcı test işlemleri için “Canary” şeklinde adlandırdığı hazırlık tarayıcısında yapıyor. Canary tarafında da bir çok geliştirici bu yeni özellikleri test edip sosyal medyada sızıntı halinde yayınlıyor. Bu sızıntıların en günceli, sekmeleri yanlışlıkla kapatırken onay isteme özelliğini test ettiği ortaya çıktı. Test edilen bu yeni özellik Chrome’ un ilerleyen kararlı sürümlerinde karşımıza çıkabilir, bize göre işe yarar bir özellik.

Google Chrome Android için Bu Özelliği Test Ediyor

Hepimizin başına mutlaka gelmiştir. Akıllı telefonumuzda bir çok sekmeyi arka planda açık bırakırız. Muhtemelen her sekmeyi kapattığınızda ve mutlaka sahip olmanız gereken bir site bağlantısını kaybettiğinizi fark ettiğinizde bir çöküş hissetmişsinizdir. İşte bu yeni test edilen özellik sayesinde en azından ileriye dönük çok fazla panik yaşayacak durumda olmayacaksınız.

Techdows ve Android Police, Android için Chrome 100’ün Canary kanal sürümünün, her sekmeyi aynı anda kapatmaya çalıştığınızda onay isteyen bir uyarı eklediğini fark etti. İletişim kutusu göründüğünde, sekmeleri kapatmamak için İptal’e basın. Ayrıca onaylamak için “Tüm sekmeleri kapat”a dokunun. İleri tuşuna basmaya karar verirseniz; tüm sekmeler silinecek ve tarayıcı kapanacaktır. Tarayıcının yeniden açılması, genellikle Yeni Sekme Sayfası veya Google mobil aramasının görünür olduğu tek bir yeni sekme açar. Geliştiricilere özel Google Canary tarayıcıya bu linkten ulaşabilirsiniz.

Şirketin diğer uygulamalarının çoğunda temizle/kapat eyleminin yalnızca Geri Al düğmesiyle görüntülerken, Google’ın bir onay iletişim kutusuyla denemesini görmek ilginçtir. Bununla birlikte, geri alma mesajı için zamanlayıcı bittiğinde tüm bu sekmeleri bellekte tutmak; Chrome zaten Android’de çoğu sekmeyi arka planda uyku moduna geçirmiş olsa bile; performans için en iyi fikir olmaz.

Tüm Sekmeleri Kapat’a Yanlışlıkla Dokunabilirsiniz

Masaüstündeki Chrome, o pencereden kurtularak bir penceredeki tüm sekmeleri kapatmanıza izin verir. Ancak sekme koleksiyonunuzu yanlışlıkla silmek genel olarak daha zordur. Android’de “tüm sekmeleri kapat”, yanlışlıkla dokunabileceğiniz diğer sekme seçeneklerine yeterince yakındır.

Android’deki Chrome, bir süredir sekmeler sayfasında bir ‘Tüm sekmeleri kapat’ menü seçeneğine sahipti. Ancak Google yeni bir “Tüm sekmeleri kapat kalıcı iletişim kutusu” bayrağını test etmeye başladığı için; bazı insanlar yanlışlıkla buna dokunuyor.

Reklam

Canary tarayıcısı kararsız sürümdür. Geliştiricilerin kullanması için tasarlanmıştır. Bu nedenle bir beta veya resmi sürüme kadar beklemek isteyebilirsiniz. Ayrıca, özelliğin gelecekteki sürümlerde hayatta kalması koşuluyla, Google bayrağı normal ayarlara ne kadar sürede ekleyebileceği veya varsayılan olarak etkinleştirebileceği de belirsiz.

Chrome hakkında neler düşünüyorsunuz? Telefonunuzda sıklıkla kullandığınız bir tarayıcı var mı? Canary tarayıcıyı daha önce kullandınız mı? Aşağıdaki yorumlar kısmında bizlerle görüşlerinizi paylaşabilir ve bu yazımızı sosyal medyada paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu