Samsung

Galaxy Note 7 Dayanıklılıkta Sınıfta Kaldı

Reklam

Milyonlarca kişinin büyük bir heyecan içerisinde beklediği Galaxy Note 7’ nin resmi tanıtımı birkaç hafta önce resmi olarak yapılmıştı. Tanıtıldığı ilk an itibariyle ilgi odağı olmayı başaran bu telefonun bünyesinde barınan özellikler ve beraberinde tasarımı çok büyük beğeniler kazandı.

Şu zamana kadar Note 7’nin üst düzey özellikleri bulunduğu, ne kadar iyi bir tasarıma sahip olduğu gibi iyi özelliklerinden bahsedildi. Fakat aynı durum işkence testinin ardından ortaya çıkan sonuçlar için geçerli değil.

Galaxy Note 7 Dayanıklılık Testi

Mobil sektörü yakından takip edenlerin biliyor olacağı üzere son model akıllı telefonlar piyasaya yeni sürüldüğü zamanlarda işkence testine tabi tutuluyor. Bu test esnasında telefonun kamerası, ana ekran tuşu ve ekranı çizilmekte. Ayrıca ekranı bükülmekte ve çakmakla birlikte yakılmakta. Ayrıca belirtmemiz gerekiyor ki şu zamana kadar bu testlerden %100 bir şekilde başarıyla çıkan herhangi bir telefon olmadı. Fakat üst düzey telefonlar her zaman belirli bir standart üzerinde derece kazandılar. Bu açıdan bakıldığında Note 7 standartların oldukça altında kalan bir telefon oldu.

Galaxy Note 7 Teknik Özellikleri

Takipçilerin biliyor olacağı üzere Note 7’de Gorilla Glass 5 isimli yeni nesil koruyucu cam teknolojisi kullanılmıştı. Söz konusu cam teknolojisinin selefine göre düşmelere karşı %80 daha fazla dayanıklı olduğu vurgulanmıştı. Ancak Gorilla Glass 5 teknolojisi düşme testinden alnının akıyla çıkarken çizilme testinde hüsran yaşanmasına neden oldu.

Samsung Galaxy Note 7 Ekran Özellikleri

Reklam

Sıra maket bıçağı testine geldiğinde Note 7’nin kamerası çizilmedi. Fakat ana ekran tuşu çizildikten sonrasıysa tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşanmasına neden oldu. Çünkü bu tuş çizildikten sonra telefonun parmak izi sensoru çalışmıyor. Bu noktada LG G5, Nexus 5x, Moto Z ve ZTE Axon gibi telefonlarda ana ekran tuşu çizildikten sonra sensorun çalıştığını görmüştük.

Çakmakla yakma testi yapıldığı sırada Note 7 sektördeki rakiplerine göre daha iyiydi. Bu noktada Gorilla Glass 5’in çakmakla yakmaya karşı dayanıklılığı ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra bükme testinden de Note 7’nin alnının akıyla çıktığını söyleyebiliriz. Her iki noktada da Gorilla Glass 5’in etkisi çok büyük. Bu cam teknolojisi seleflerine göre daha iyi bir koruma sağlıyor. Ancak konu çizilme olduğu vakit Gorilla Glass 4 cam teknolojisine sahip olan telefonların daha başarılı olduğu da gözden kaçmıyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu