Samsung

Samsung Galaxy Note 7 Teknik Özellikleri

Reklam

Şüphesiz mobil kullanıcılar gerek teknik özelliklerinden gerekse fiyatından ve tasarımından haberdar olmak için Samsung Note 7’ nin tanıtılmasını bekliyordu. Şimdi detaylı olarak tanıtılan özelliklere bakalım.

Exynos 8890 yonga seti Samsung’un son amiral gemileri olan Galaxy S7 ve S7 edge modellerinde yer aldığı gibi Note 7’de de bulunacak. Bu işlemcinin piyasada hala geçerli bir statüye sahip olması Samsung’un işlemci değişikliği yapmasını zorunlu kılmıyor ve bir anlamda işini oldukça kolaylaştırıyor.

Note 7’de grafik birimi olarak Mali-T880 MP12 kullanılacak. Android’de güç katılmış Vulkan teknolojisi beraberinde artık Note 7 oyunları konsol seviyesine eşdeğer olacak.

Note 7’yle ilgili dikkat çeken bir diğer konuysa RAM bölümünde değişikliğe gidilmiyor oluşu. Android mobil işletim sisteminin Nougat sürümü RAM’i düşük cihazlarda bile yüksek performans sağlamayı başarıyor. Bu açıdan Note 7’de de Nougat sürümü kullanılacağı için RAM 4GB olacak.

Galaxy Note 7’nin batarya gücü 3.500 mAh kapasitesinde olacak. Söz konusu batarya USB C teknolojisi beraberinde 1.5 saatlik bir sürede tamamen şarj oluyor. Bunun yanı sıra cihazda LTE için Cat.12’de yer alacak.

Samsung Galaxy Note 7 Teknik Özellikleri

Reklam

Galaxy Note 7’ de Ekran Özellikleri

Öncelikle belirtelim ki ekran boyutu 5.7 inç olacak ve 2K çözünürlüğü destekleyecek. Çizilmelere karşı koruma sağlanması açısından ekranda Corning Gorilla Glass 5 bulunacak. Aynı zamanda ekranın iki yana kıvrımlı olduğunu ve düz ekranlı Note 7 modeli bulunmadığını belirtmemiz gerekiyor.

Samsung Galaxy Note 7 Ekran Özellikleri

Note 7 Kamerası’ da Oldukça İddialı

Birçok açıdan Note 7 kamerası Galaxy S7 kamerasıyla aynı. İki telefonun kamerası arasında fark oluşturan unsur ise Note 7’de HDR video çekiminin destekleniyor oluşu. 12MP çözünürlüğe sahip olan kamerasıyla birlikte Note 7 4K çözünürlükte video çekebilmekte. Ayrıca kamerada Britecell sensörü bulunması telefonu bir adım daha öne çıkarıyor. Bu özellikle birlikte telefon ışık yoğunluğunun düşük olduğu anlarda hatta karanlık yerlerde bile net fotoğraflar çekebiliyor. Selfie tutkunları için özel olarak hazırlanmış ön kamera ise 5MP çözünürlükte.

Güvenlik İris Tarayıcı ile Birlikte Oldukça Artıyor.

Bu zamana kadar akıllı telefonlarda güvenliği artırmak için genel olarak parmak izi okuyuculara yer verildiğini gördük. Ancak Note 7 modeli İris tarayıcısıyla birlikte daha güvenli hale geliyor. Telefon kilidini açmak için göz kullanılabilecek. Aynı zamanda parmak tarayıcı özelliği de yine Note 7’de yer alıyor.

NOTE 7 TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ SIRASIYLA ÖZETLEYELİM

Grafik Birimi: Mali-T880 MP12 GPU

Ekran: 5.7 inç, Quad HD ekran, Super AMOLED, Gorilla Glass 5

Reklam

RAM: 4 GB RAM

İşlemci: Dört adet 2.6 GHz ve dört adet 1.5 GHz hızında çalışan Exynos 8890 işlemci

Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.1, NFC, USB Type-C

Depolama: 64 GB depolama alanı, microSD destekli

İşletim Sistemi: Android 6.0 Marshmallow, Yenilenmiş TouchWiz

Ön Kamera: 5 Megapiksel f/1.7, 22mm lens

Pil: 3500mAh

Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7, 26mm lens, OIS

Samsung Note 7 akıllı telefon modelinin sahip olduğu teknik özellikler genel olarak yukarıda yer aldığı gibi sıralanıyor. Ayrıca telefon kutusundan; mavi, gümüş, altın ve siyah renk seçenekleriyle birlikte çıkacak. Şimdi gelelim Samsung Note 7 fiyatı ne kadar, kaç para?

Samsung Note 7 Fiyatı Ne Kadar?

Akıllı telefon pazarında yer alan gelişmeler ve Samsung’un izlediği politika göz önünde bulundurularak Note 7’nin ortalama olarak 3.000 – 3.500 lira arasında olması bekleniyor. Yani Note 7 fiyatı genel olarak yüksek bütçeli kullanıcıların hedeflediği aralıklarda olacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu