Samsung

Galaxy S8 ile Duyurulan Samsung Bixby Nedir?

Reklam

Bugün gerçekleşen lansman ile Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ akıllı telefonlarını tanıtmanın yanında yeni akıllı asistanı Bixby’i duyurdu. Peki Bixby nedir? Nasıl kullanılır? Hangi Samsung telefonları Bixby’i destekliyor?

Samsung firması tüm dünyayla aynı anda düzenlenen tanıtımlarla yeni üst segment akıllı telefonları Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ı görücüye çıkardı. Galaxy S8 ailesiyle birlikte gelen en dikkat çeken özelliklerden biri de Samsung’un yeni akıllı sesli asistanı Bixby oldu.

Haberimizde Samsung Bixby’nin ne olduğuna, nasıl kullanıldığına ve hangi modelleri desteklediğine yakından inceliyoruz.

Ayrıca Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ın teknik özelliklerini öğrenmediyseniz, sizi başlamadan önce şu haberimize alalım: Samsung Galaxy S8 Teknik Özellikleri

Bixby nedir?

Bixby, Samsung’un Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus akıllı telefonlarıyla birlikte sunduğu yeni nesil akıllı sesli asistandır. Apple Siri, Google Asistan ve Microsoft Cortana gibi diğer mobil cihazlarda kullanılan sesli asistanlara rakip olarak geliştirilen Samsung’un yeni sesli asistanı Bixby, en az rakipleri kadar akıllı bir yardımcınız oluyor.

Samsung Bixby ile kolaylıkla diğer rakiplerinde alışık olduğumuz sorulara yanıt bulabileceksiniz ayrıca Samsung’un kendine has diğer özel servislerinin kontrollerini de sesli olarak kullanabileceksiniz.

Reklam

Samsung Bixby nasıl kullanılır?

Samsung Bixby kullanımı gayet basit. Bixby’i çalıştırmak için özel olarak atanmış tuşa basmanız yeterli olacak ya da cihazınıza “Bixby” diyerek seslenmek yeterli olacak. Bu iki yöntemle de Bixby’i kolaylıkla çalıştırabileceksiniz.

Öncelikle yapmanız gereken Samsung hesabınız ile Bixby’ yi eşleştirmek. Samsung hesabınızla giriş yaptıktan sonra Bixby size kişisel önerilerde de bulunabilecek.

Samsung Bixby’i hangi modeller destekliyor?

Samsung’ un daha önce çıkarttığı hiç bir akıllı telefon Bixby’den yararlanamayacak. Yeni asistanınızı kullanmak için Samsung Galaxy S8 veya Galaxy S8+ modellerine sahip olmalısınız. Ayrıca muhtemelen Galaxy S8 ailesinden sonra çıkacak hemen hemen her Samsung akıllı telefon Samsung’un sesli asitanı Bixby’i destekleyecektir.

Samsung Bixby’de Türkçe dil desteği bulunuyor mu?

Samsung yeni sesli asistanı Bixby yeni tanıtıldığı için henüz Türkçe dil desteği konusunda bilgi verilmedi. Önümüzdeki günlerde netleşmesini beklediğimiz bu konuda herhangi bilgi aldığımız taktirde haberimizi güncelleyeceğiz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Hakan

Özellikle akıllı telefonlara karşı ilgisi bulunan yazarımız, güncel haberleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu