Teknoloji Haberleri

Google: 76 Milyon Korsan İçerik Şikayeti

Reklam

İntenet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte Google ve diğer arama motorlarının yükselişi arasında doğrusal bir bağlantı bulunuyor. İnternet kullanımı fazlalaştıkça doğal olarak Arama Motorlarına başvurup, doğru sitelerden haber yada bilgi alma oranıda yükseliyor.

Kuruluşundan beri Google, bu alanda hızla yükselerek adeta sektörün hakimi konumuna yükseldi. Gerek reklam gerekse arama hizmetlerini geliştiren Google, en büyük sıkıntıyı diğer arama motorlarında olduğu gibi korsan içerikler oluşturuyor. Google üzerinden arama yapan kişilere her ne konu olursa olsun hızlı ve doğru adresleri gösterme konusunda her yıl kendini yenileyerek korsan içerikler konusunda dikkatli davranmaya çalışıyor.

İllegal yayınların devam ettiği bu süreçte savaşını sürdüren Google’ a bu konularla ilgili telif hakkı şikayetleri geliyor. Tabii bu durum diğer arama motorları için de geçerli.

Google: 76 Milyon Korsan İçerik Şikayeti

Saatte 113 bin telif hakkı şikayeti!
İnternet üzerinden herhangi bir şey aramak istenildiğinde akla ilk gelen olan Google, telif hakkı şikayetleri ile ilgili yeni raporunu yayınladı.

İnternet sitelerinin korsan içerikleriyle kovalamaca yaşayan arama motoruna, haftalık 19 milyon içeriği yayından kaldırma isteği geliyor. Geçen yıla oranla iki katına çıkan bu şikayetler, 2013 yılının aynı döneminde 4 milyon seviyesindeydi.

Reklam

Korsan içerik paylaşan torrent sitelerle, tüm linkler kaldırılsa bile kullanıcılar genellikle adresi yazarak ulaştığı için mücadele edilemiyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu