Teknoloji Haberleri

Google’ dan Mobil Uyumlu Olmayan Sitelere Ceza

Reklam

Google arama motoru geçtiğimiz yıl “arama algoritmasında” değişikliğe giderek mobil uyumlu olmayan siteleri arama sonuçlarında alt sıralara göndermişti. Şimdi de Google mobil uyumlu olmayan siteleri tekrar uyardı.

Google iOs’ da  mobil uyumlu olmayan sitelere ceza gibi güncelleme;
İnternet siteniz var ve bu site Google Mobil Uyumluluk testinden geçemediyse, Google mobil arama sonuçlarında sitenizi göremeyebilirsiniz. Google yaptığı değişikliklerle Mobil uyumlu sayfaları en öne sıralara çıkartarak siteleri güncellemeye teşvik ederken, mobil uyumlu olmayan siteleri en alt sıralara indirerek bir anlamda cezayı basmış olacak.

iOs platformundaki arama algoritmasını değiştirerek işe başlayan Google, Mayıs ayında tüm platformlarda güncellemeye gidecek.

Google’ Dan Mobil Uyumlu Olmayan Sitelere Ceza

Google bugün yaptığı bir duyuru ile, Mayıs ayında yapmayı planladığı “Arama Algoritma Güncelleme” sitelerin bir mobil uyumluluk testinden geçmiş olmasının o sitenin önemini artıracağını ve mobil arama sonuçlarında uyumlu olmayanlara göre oldukça avantajlı duruma geçeceklerini bildirdi.

Şirket ,temel fikir olarak, mobil kullanıcılara daha iyi bir arama deneyimi sunmak için, arama sıralamasında yapacağı değişikliklerin ilk sinyalini geçen yıl verdiği için çoğu yayıncı Google’ın bu çağrısına o günden bu yana hazırlık yapmaya başladı ve birçok site mobil sayfalar sunmaya başladı.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu