Teknoloji Haberleri

Google Flash Reklamları Kaldırıyor

Reklam

Google yeni bir duyuru yayınlayarak popüler tarayıcısı Chrome’ da Flash reklamları kaldırdığını Eylül 2015′ te belirtmişti. Şimdi ise reklam platformu Adwords ve DoubleClick servisleri için tarih verdi. Bu iki platformunda Haziran 2016′ dan itibaren Flash reklamları kullanılamayacak. Kullanıcılarını ve reklamverenleri her zaman desteklediği HTML5 platformu için teşvik eden Google site sahiplerine de aynı uyarılarda bulunuyor.

HTML5 reklam geliştirme araçlarını bundan üç yıl önce tanıtarak süreci başlatan Google, geliştiricileri HTML5 formatını kullanmaları için teşvik etmeye devam ediyor.

“Farklı cihazlardaki gezinti deneyimini geliştirmek için Google Display Network ve DoubleClick Digital Marketing, HTML5’e yüzde 100 geçiş yapmaktadır”. AdWords, Flash tabanlı reklamları otomatik olarak HTML5’e bir süredir zaten dönüştürebiliyor.

Ancak Flash tabanlı video reklamları bu durumdan ileri bir tarihe kadar etkilenmeyecek.

Ancak çoğu reklamverenin kafası pek karışmayacaktır, zira Google geçtiğimiz sene itibariyle bazı Flash tabanlı reklamları HTML5’e çevirmeye başlamıştı. Youtube kanalını tamamen değiştirerek daha güzel bir hale sokan Google, şimdide reklamları flash’tan kurtarmayı amaçlıyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu