Htc

Google Htc’yi mi Satın Alıyor?

Reklam

Son zamanlarda sıkça birlikte işbirliğine giden Google ve HTC yakın zamanda bu işbirliğini ileri boyuta taşıyabilir. Hatta gelen son haberlere göre Google, akıllı telefonlar modellerinden beklediği satış miktarını ve ilgiyi bulamayan ve finansal açıdan zayıflayan firmanın Akıllı Telefon İş kolunu satın alabilir.

Bir kaç yıldır devam eden Google ve HTC işbirliği geçen yıl Pixel serisi ile devam etmiş bu yılda Ekim ayında tanıtılacak Pixel 2 serisine ait cihazlardan birini de HTC üretiminde rol almıştı. Yani bu ikili işbirliği anlamında beraber çalışmaya devam ediyorlar.

Anlaşma ilginç olacak!

HTC, akıllı telefon iş kolunun satışıyla ilgili olarak Google ile “müzakerelerin nihai aşamasında” görünüyor. Çin dilinde yayın yapan Commercial Times gazetesine göre Google, stratejik bir ortak olma ya da tüm akıllı telefon bölümünü tamamen satın alma olmak üzere iki ayrı seçenek düşünüyor. Bununla birlikte, HTC’nin Vive bölümü bu pazarlıklara dahil değil.

Google Htc'Yi Mi Satın Alıyor?

Böyle bir satın anlaşması, Google için önemli bir adım olurken, şirketin kendi akıllı telefon modellerini kendi bünyesinde üretmesi için yeterli olmayabilir. Ayrıca, Google’ın en son ne zaman bir akıllı telefon şirketi satın aldığını da unutmayalım.

Ancak Commercial Times, konu ile ilgili herhangi bir kaynak göstermese de, firmanın hisseleri 24 saat içerisinde yaklaşık yüzde 8 kadar düştü ve tahmin edileceği üzere potansiyel bir satış daha da kolaylaştı.

Reklam

Bu arada HTC iddiaları kabul etti, ancak konuyla ilgili görüşlerini şu an itibari ile kamuoyu ile paylaşmayacaklarını açıkladı.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu