Nasıl Yapılır?

Google Play Store’ da Çocuk Güvenliği Nasıl Oluşturulur?

Reklam

Teknoloji hayatımızın hemen her alanına girmiş durumda ve oldukça yoğun olarak kullanıldığı bugünlerde çocuklarımız da kullanıcı kitlesinden büyük bir pay alıyor. İnternetin varlığı cep telefonlarını ve tabletleri çocuklar için çekici hale getiriyor. Akıllı telefonlara ve tabletlere olan bağımlılık, çocukların zararlı içeriklere ve uygulamalara ulaşımını engellemek için Google Play Store’da bulunan içerik filtreme özelliğini kullanarak Play Store’ ı çeki düzen vermek gerekiyor.

Nasıl Yapılır?

Google Play üzerinde içerik filtre özelliğini kullanabilmek için önce Google mağazayı açalım. Kullandığınız cihaz ekranını soldan sağa doğru kaydırın ve ayarlar sekmesine giriş yapın. Daha sonra ebeveyn denetimlerine giriş yapın. Normalde bu özellik kapalı halde gelir. Çocuklarımızın zararlı içeriklere ve uygulamalara kazara da olsa erişimini engellemek için “AÇIK” hale getirin. Bunu yapabilmek için, bir pin girmeniz gerekecek. Girdikten sonra sırası ile uygulamalar ve oyunlar sekmesine dokunun, izin verilecek en yüksek derecelendirme ekranında çocuğunuzun yaşına göre uygun olan kısıtlamayı seçip, aktif hale getirin. Tamam diyerek işlemi bitirin.

Çocuğunuz cihazı kullanırken artık, zararlı içerik ve uygulamalar nedeniyle endişelenmenize gerek kalmayacak. dikkat etmeniz gereken bir nokta da çocukların akıllı cihaz kullanımına izin verdiğiniz süre. Uzun süreler boyunca çocuğunuzun bu cihazları kullanmasına izin vermemelisiniz. Yoksa teknoloji bağımlılığı dediğimiz durum ortaya çıkıyor ve bu durum çocuğun kişilik gelişimini olumsuz bir şekilde etkileyip, anti sosyal ve negatif bir kişilik kazanmasına neden oluyor. Telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazların, okul öncesi çocuklarda yarım saat, okul çocuklarında ise en fazla 1 ile 2 saat arasında belirlenecek bir süre ile kullanımına izin verilmelidir.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir Yorum

  1. Anne babalar için güzel bir yazı, teşekkürler. Evlatlarını korumak isteyenler andoridegel.com un bu yazısını bence okusunlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu