Htc

HTC 10 Suya ve Toza Dayanıklı mı?

Reklam

Geçtiğimiz günlerde merakla beklenen HTC 10 tanıtıldı. Yeni özellikleri ve tasarım anlamındaki değişiklikleri ile ön plana çıkan akıllı telefon acaba suya ve toza dayanıklı mı soruları bir kaç gündür merak ediliyordu. HTC firmasının müdürlerinden Jeff Gordon konu ile alakalı yaptığı bir açıklamada yeni amiral gemilerinin suya veya toza dayanıklılığı konusunda net bilgiler verdi.

Yeni amiral gemisi HTC 10, tam anlamıyla ne suya ne tuza dayanıklı. Firmanın yüksek kademeli müdürünün bu açıklaması ile de tartışmalar son buldu.

Son zamanlarda amiral gemilerini tanıtan firmaların öncelikli özelliklerinden olan suya dayanıklılık, toza karşı dayanıklılık maalesef HTC 10 özelliklerinden biri değil. Yani HTC 10 akıllı telefonu ne olursa olsun satın aldınız ve yanlışlıkla suya, duşa girdiniz aklınızda olsun dikkatli olmak zorundasınız. Demek oluyor ki yeni amiral gemisi HTC 10, Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge gibi tamamen su sızdırmaz telefonlar ile karşılaştırılmamalı.

Htc 10 Suya Ve Toza Dayanıklı Mı?

IP53 sertifikasına sahip olan HTC 10 ve bu sertifikanın koruma derecesi özellikleri ise;

Toz sızmalarına karşı korumalı olan bu sertifika tozları tamamen engellemiyor. Ancak riski azaltıyor.

Reklam

60 derece her hangi bir açıdan dikey olarak gelen su püskürtmelerine karşı dayanıklı.

HTC 10, her ne kadar yüksek özelliklere sahip olsa da, suya dayanıklı olmaması ile büyük rakipleri Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge karşısında puan kaybediyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu