Htc

HTC Zor Bir Süreçten Geçiyor

Reklam

Mobil teknoloji devi HTC, dün itibariyle açıkladığı verilere göre, geçen yılın Şubat ayına nazaran oldukça düşük bir gelir elde etti. HTC’den yapılan açıklamaya göre, şirketin geçen yılın Şubat ayına göre, bu seneki kazancının %50 daha düşük kaldığı ve 2016 yılının ilk aylarındaki gelirin, geçen yıllara göre sönük olduğunun altı çizildi.

Şirket yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, şirketin gelirlerinde son birkaç yıldır düşüş olduğunu ve bu düşüşün 2016 yılının ilk aylarında daha fazla arttığını söylediler. Pazar payında hızlı düşüşler yaşayan HTC, son olarak Vale ile ortak olarak ürettikleri HTC Vive Pre adlı telefonu piyasaya sürmüştü.

Şubat Ayında Yine Zarar

Bugün şirket yetkilisi tarafından açıklanan mali verilere göre, HTC’nin büyük bir düşüş içerisinde olduğu ortaya çıktı. Geçen sene Şubat ayında 261 milyon dolarlık gelire sahip olduğunu açıklayan HTC yetkilisi, bu sene Şubat ayının gelirinin ise 128 milyon dolar olup aradaki farkın %50 oranında olduğunu, bu zararın bir an önce telafi edilmesi için tüm şirket çalışanları olarak çalışmaların hızlandırılacağını belirtti.

Şirket yetkilisi aynı zamanda itiraf niteliğinde bilgiler aktarmaya devam ederek, HTC’nin son yılların en kötü günlerinden birisini yaşadığını, biran önce kazanıma geçilmesi gerektiğini ve bunun için tüm çalışmaların hızlı bir şekilde uygulamaya konulacağını aktardı.

Daha önceden tanıtılacağını duyurduğu HTC 10 akıllı cep telefonu ile çıkış yapmayı planlayan teknoloji devi HTC, cihazın sunuma hazırlanmasının ardından nasıl bir ivme yakalayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu