Htc

HTC’nin Yöneticileri Firmadan Ayrılıyor

Reklam

HTC’nin yöneticileri firmayı terk etmeye başladı. HTC’nin son durumu şöyle…

HTC’nin 2011 yılından bu yana büyüme yaşamadığı görülüyor. 2014 yılının son çeyreğinde ise satışların 47.9 milyar olduğu açıklanmıştı. HTC açıklanan rakamlardan memnun değil ve bu durumu değiştirmek istiyor. Birkaç yıl önce gelir düzeyinin iyi olduğu görülen HTC son yıllarda başarı ivmesini kaybetti ve Android marketinde var olan rekabette büyük bir gerileme yaşadı.

HTC üst seviye donanım özelliklerinde telefon çıkarıyor olsa da bir türlü Android piyasasında beklediği başarı düzeyine ulaşamıyor. HTC’yi beğendiğini söyleyen akıllı telefon kullanıcıları da tercihini başka markalardan yana yapıyor. Akıllı telefon dünyasına Apple iPhone, Samsung Galaxy modellerinin ardından şimdi de Xiaomi ve Huawei firmaları dahil oldu. Yeni firmaların ayakta kalabilmek için piyasaya sürdüğü ucuz telefonlarla mücadele eden HTC, BlackBerry ile aynı kaderi paylaşıyor.

Gelirleri bir süredir düşüş yaşayan HTC’nin yöneticileri de firmayı terk ediyor. 2012 yılından günümüze dek 22 yönetici istifa etti. Eğer HTC firması ilgi çekebilecek bir strateji değişikliğine gitmezse bu sektörde yok olacak gibi gözüküyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu