Huawei

Huawei P9 ve Samsung Galaxy S7 Karşı Karşıya!

Reklam

Huawei firması İngilitere’ nin Londra şehrinde düzenlediği tanıtım etkinliği ile yeni akıllı telefonu Huawei P9 cihazını duyurdu. Gelişmiş özellikleri, çift ana kamerası ve tasarımı ile dikkat çeken Huawei P9, Samsung’ un MWC 2016′ da duyurduğu ve henüz satışa çıkardığı amiral gemisi Galaxy S7′ ye meydan okuyacak düzeyde.

Dün itibariyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan Huawei P9 ile Samsung Galaxy S7 amiral gemilerinin teknik özelliklerini karşılaştıracak detaylı bir yazı ile karşınızdayız. Bakalım bu iki performans canavarı akıllı telefonun kağıt üstündeki verilerinde hangisi üstünlük sağlıyor?

Detaylara geçmeden önce iki cihazın teknik özelliklerini hatırlayalım;

Samsung Galaxy S7 Teknik Özellikler

  • Ekran: 5.1 inçlik QHD / 2560 x 1440 piksel – AMOLED
  • İşlemci: Samsung Exynos 8890 yonga seti,
  • Grafik İşlemci: Mali-T880
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama Alanı: 32 / 64 GB depolama (microSD kart yuvası ile artan hafıza)

Huawei P9 Teknik Özellikler

  • Ekran: 5.2 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) IPS-NEO ekran,
  • İşlemci: Huawei Kirin 955 yonga seti,
  • Grafik İşlemci: Mali-T880 grafik işlemci,
  • Bellek: 3 GB RAM
  • Depolama Alanı: 32 GB depolama (microSD kart yuvası ile artan hafıza)

Ekran ve Çözünürlük
Samsung, Galaxy S7 modelinde 5.1 inçlik bir AMOLED ekran paneli barındırıyor. Quad HD çözünürlüklü ekran 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahipken, 577 PPI piksel yoğunluğuyla da oldukça keskin görüntüler veriyor. Buna karşın Huawei P9 ise 5.2 inçlik IPS-NEO ekran kullanılmış. Full HD çözünürlüklü ekran 423 PPI’lık piksel yoğunluğuna sahip.
Ekran özelliklerine baktığımızda Galaxy S7’ nin ekranı P9’ a göre daha iyi sonuç veriyor. Şunu da belirtmeden geçmeyelim, çözünürlük arttıkça pil performansının da buna paralel olarak değişir. En gerçekçi sonuçları kullanıcı deneyimleri ve yapılan testler ile görebileceğiz.

Reklam
Huawei P9 Ve Samsung Galaxy S7 Karşı Karşıya!
Huawei P9 Ve Samsung Galaxy S7 Karşı Karşıya!

Samsung Galaxy S7 ülkemizdeki satışında Exynos 8890 işlemciyle birlikte geliyor. Exynos 8890, 2.3 GHz x 4 Mongoose ve 1.6 GHz x 4 Cortex-A53 çekirdeklerle toplam 8 çekirdekli bir yapıya sahip. Performans açısından oldukça güçlü olan işlemci ayrıca Cat 9 bağlantı desteğiyle de yüksek internet hızı deneyimi sunuyor. Günümüzün konusu 4.5G ile tam uyumlu.
Huawei P9’da ise 8 çekirdekli yapıdaki Kirin 955 işlemci yer alıyor. 2.5 GHz x 4 Cortex-A72 ve 1.8 GHz x 4 Cortex-A53 çekirdek setiyle beraber 8 çekirdekli mimariye sahip olan işlemciyi de Huawei üretiyor. İşlemci tarafına baktığımızda ise her iki firmanın kullandığı işlemcilerin hemen hemen denk olduğunu görüyoruz.

Batarya
Samsung Galaxy S7: 3000 mAh
Huawei P9: 3000 mAh
Batarya özelliklerine baktığımızda ise aynı güçte olduklarını görüyoruz. Tüketim konusunda ise Quad HD ekranlı Galaxy S7’den daha düşük olarak Full HD ekrana sahip olan Huawei P9’un biraz daha iyi olma ihtimalini görüyoruz. İki amiral gemisinin batarya performansını etkileyecek bir diğer faktör ise kullandıkları arayüz. Samsung bu sene kendi arayüzünde iyileştirmelere gittiği görülüyor. Huawei P9, piyasaya sürüldükten sonra kullanıcılardan gelen verilere göre batarya performans karşılaştırması daha doğru olacaktır.

Samsung Galaxy S7 Kamera

Huawei P9 Ve Samsung Galaxy S7 Karşı Karşıya!
Huawei P9 Ve Samsung Galaxy S7 Karşı Karşıya!

Arka: 12 MP (f/1.7)
Ön: 5 MP (f/1.7)
Huawei P9 Kamera
Arka: 12 MP (f/2.0) ve (f/2.2) çift kamera,
Ön: 8 MP ön kamera.
Kamera tarafına baktığımızda Galaxy S7 ve Huawei P9’ un kamera çözünürlüklerinin eşit olduğunu görüyoruz. Diyafram açıklığında S7’ nin üstünlüğü bulunurken, Huawei yetkililerine göre P9’un çift ana kamerası rakibi S7’ ye göre gece çekimlerinde %90 daha kaliteli görüntü çekim imkanı sunuyor. Huawei P9’ un ana kamera sensörlerini dünyaca ünlü fotoğraf makinesi uzmanı Leica’ nın ürettiğinin altını çizerek belirtelim.
Ön kameraya baktığımızda Galaxy S7’ de 5MP, Huawei P9’ da ise 8MP çözünürlük olduğunu görüyoruz.

Su ve Toz Geçirmezlik Sertifika
Samsung Galaxy S7: IP68
Huawei P9: Yok
Parmak İzi Okuyucu
Samsung Galaxy S7: Var
Huawei P9: Var
Hızlı Şarj
Samsung Galaxy S7: Var
Huawei P9: Var
Kablosuz Şarj
Samsung Galaxy S7: Var
Huawei P9: Yok

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu