Sosyal Medya

Instagram Lite Nedir? Lite Özellikleri Neler?

Reklam

Instagram bir milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla şüphesiz ki dünyanın en büyük sosyal medya araçları arasında. Ancak sahip olduklarıyla yetinmek istemeyen Instagram, IGTV ve görüntülü konuşma güncellemelerinin ardından Instagram Lite haberini de meraklılara duyurdu. Peki, Instagram Lite nedir?

Instagram Lite, şuan için ülkemizde kullanıma sunulmuş değil. Instagram Lite’ın kullanım amacı data paketlerinin kullanımını azaltmak.

Yani halk dilinde daha düşük MB yiyor olarak da tanımlanabilir.

Instagram Lite nedir?

Instagram Lite

Instagram Lite versiyonu bazı özellikleri kısıtlanmış şekilde olmak üzere ana uygulamaya yakın özelliklerle çalışıyor.

Uygulamanın depolama alanı üzerindeki boyutu yaklaşık 570 kilobayt. Uyumlu işletim sistemi ise Android 5.0 ve üzeri olarak açıklandı.

Instagram güncellenmeye devam ettikçe ihtiyaç duyduğu sistem gereksinimi ve enerji artıyor. Bu durumda eski telefonların donanımları Instagram uygulamasını çalıştırmakta zorluk çektiği gibi telefonların şarjı da çabuk bitmeye başlıyor.

Reklam

Beraberinde telefon iyi olsa bile sıkça Instagram’da aktif takılanlar için data mobil veri paketi sıkıntısı yaşandığı da görülüyor.

Tüm bu sorunlara kullanıcı gözünden bakan Instagram yeni bir adım atılması gerektiğini düşünmüş olarak daha düşük sistem özellikleri, az enerji kullanımı ve ekonomik mobil veri bağlantısı kullanımını destekleyen Instagram Lite sürümünü kullanıma sundu.

Böylece eski cihazlarından Instagram’a girmekte zorlananlar ve internet paketi sıkıntısı yaşayanlar bu uygulamaya geçerek rahat bir nefes alacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu