Teknoloji Haberleri

Intel, 10 Çekirdekli i7 İşlemci Üzerinde Çalışıyor

Reklam

İşlemci bir bilgisayarın başlıca en önemli donanımları arasındadır. Bir bilgisayar iyi mi kötü mü o çizgiyi belirleyen ana unsurlardan bir tanesi de işlemcidir. Şüphesiz ki Intel’de işlemci piyasasının en öncü firmaları arasında yer alıyor.

Intel tarafından yapılan son duyurulara göre i7 işlemci modelleri önemli bir geliştirmeyle karşı karşıya kalacak. Bilgisayarın ne kadar iyi olduğunu belirleyen faktör işlemciyken, işlemcinin ne kadar iyi olduğunu belirleyen faktörde çekirdek sayısıdır.

Örneğin; Çekirdeği mutfakta yemek yapan bir insan olarak düşünebiliriz. Mutfakta bir insan olursa yemek hazırlamak saatler alabilir. Fakat yardımcı insan sayısı ne kadar artarsa yemek hazırlama süresi de o kadar kısalır. İşlemcide yer alan çekirdeklerde aynı mantıkla çalışmaktadır. Bir işlemcide ne kadar çok çekirdek varsa işlem süresi o kadar kısalır.

İ7 işlemcilerin standart olarak 4 çekirdeği bulunuyordu. Extreme Edition özelliğiyle birlikte işlemci sayısı 8’e kadar çıkabiliyordu. İntel tarafından yapılan açıklamaya göre bu sayı 10’a kadar çıkarılacak.

Intel’e göre işlemci kalitesi, çekirdek sayısından daha önemli. Intel tarafından yapılan açıklamaya göre çekirdek sayısını artırmak Intel’in ana öncelikleri arasında bulunmasa da böyle bir artışa gitmeleri gerekiyordu. Karşımıza çıkacak bu yeni işlemci modeli her ne kadar gelişmişse o kadar da pahalı olacak…

Önümüzdeki yıl yaz ayından evvel piyasaya sürülmesi beklenen i7 10 çekirdekli işlemci tahminlere göre 1000$ etiketinde olacak.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu