Teknoloji Haberleri

Internet Explorer kullananlar bu habere dikkat !

Reklam

Microsoft’un en büyük sorunlarından biri hiç şüphesiz yeni çıkardığı yazılımlara eski yazılımları kullanan kullanıcıları kullandırtamaması. Örneğin Windows XP kullanan geniş kitlenin yeni windows sürümlerine yeterince hızla geçemediğini biliyoruz. Internet Explorer bunlardan sadece biri.

Zaten yapılan araştırmalarda da bariz şekilde bu görünüyor. Yıllarca süren bu yazılım geçişlerinde bir çok sorunlarla karşılaşılmış ve bu sorunların Microsoft tarafından çözülemediği görülüyor. Yeni Windows 10 ise 200 milyon cihaza çıkışıyla beraber yüklendiğini duyuran Microsoft bu sorunu geçmiş gibi gözüküyor. Bunda en büyük etken önceki orjinal versiyonlardan geçiş kolaylığı ve ücretsiz oluşu.

INTERNET EXPLORER 8, 9 VE 10’A OLAN DESTEK BİTİYOR

Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir habere göre Microsoft’un Internet Explorer’ın eski sürümlerine olan desteğini sonlandıracağını açıklaması oldukça ilgi çekti.IE tarayıcının bu sürümlerini kullanıyorsanız artık Microsoft tarafından güncelleme yapılmayacağını bilmeniz gerekir.

Bunun anlamış aslında şu oluyor; Güncelleme yok koruma yok. İşte bu yüzden bu tarayıcıları kullananların internette gezerken daha savunmasız olacağı ve güvenlik anlamında korunaksız olması. 12 Ocak tarihinden itibaren bu sürümler güvenlik güncelleştirmeleri ve teknik destek almadığını tekrar hatırlatalım.

WEB TARAYICI KULLANIMINDA LİDER KİM?

Netmarketshare adlı internet sitesinin yaptığı araştırmada Aralık 2015′ e göre dünya genelinde en çok kullanılan internet tarayıcısı Microsoft’ un Internet Explorer 11.0 sürümü. Diğer yandan desteğin çekileceği Internet Explorer 10’un yüzde 4.18, Internet Explorer 9’un yüzde 6.67 ve Internet Explorer’ın yüzde 8.95 kullanım oranları dikkat çekiyor.

Şirketin bu oranları olduğu gibi Internet Explorer 11’e kaydırmayı planlıyor. İlk adım ise güncelleme desteğini eski sürümlerden çekmek oldu. Genel olarak şaşırtıcı bir durum değil, yıllardır Microsoft politikası bu yönde gelişti. Biz tekrardan okuyucularımızı bu konuda uyaralım. Eski sürümleri kullanıyorsanız internete dikkatlı gezinin.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu