Sosyal Medya

Linkedin Rekor Ücret Karşılığında Microsoft’ un Oldu!

Reklam

Microsoft’ dan nihayet beklenen hamle geldi ve iş dünyasının sosyal ağ servisi olan Linkedin‘ i 26 milyar dolar gibi rekor ücret karşılığında çoğunluk hissesini satın aldı.

Satın alma işleminin ardından Microsoft bir karar daha alarak Linkedin Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Weiner‘ ın görevinin başında kalmasını uygun gördü. Sonuçta işleyen bir yapının en tepesindeki bu isim başarılı işlere imza atıyordu. Piyasalarda da yerinde bir karar olarak görülen Jeff Weiner’ ın görevinin başında kalması kimi çevrelerce de sürpriz olarak nitelendirildi. Gayet iyi işleyen bir yapının böylesi bir satın almadan sonra değişmemesi güzel bir hamle olarak duruyor.

Linkedin Rekor Ücret Karşılığında Microsoft' Un Oldu!

Microsoft İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella yaptığı açıklamada “Linkedin, kendine özel imzasını, kültürünü ve bağımsızlığını sürdürecek.” diyerek bu yapının bozulmayacağını açıkça belirtmiş durumda.

Satın alma işlemi ne zaman devreye girecek?

Microsoft’ un Linkedin‘ i satın alma işlemlerinin bu yılın son aylarında yürürlüğe gireceği gelen bilgiler arasında.

Reklam

Linkedin Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Weiner konuyla ilgili yaptığı açıklamada “13 yıldır, dünyayı değiştirmek için çeşitli yollar bulmaya çalışıyoruz. Bundan sonra, söz konusu eylemimizi Microsoft ile işbirliği içerisinde yürüteceğiz ve eminiz ki, daha da büyük kitlelere ulaşacağız. Microsoft’un ‘Bulut’ teknolojisi ile kendi altyapımızı birleştirmek harika bir fikir. Sektördeki eşsiz pozisyonumuzu korurken, Microsoft’un desteğini almak harikulade. Daha verimli ve başarılı olacağımıza inancım tam.” görüşlerine yer verdi.

Linkedin kurucularından ve ortaklıkta hisse sahibi olan bir diğer kişi Reid Hoffman, “Abonelerimiz ve gelecek müşterilerimiz için müthiş bir gelecek önümüzde uzanıyor. Biz de neler olacağını görmeyi iple çekiyoruz. Kurulun kararına (LinkedIn üst düzey yönetiminden bahsediyor) sonsuz destek veriyor.” ifadelerini kullanarak Microsoft’ un Linkedin birlikteliğine tam destek verdi.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu