Nasıl Yapılır?

Maalesef instagram Durduruldu Hatası [Kesin Çözüm]

Reklam

Maalesef instagram durduruldu, akıllı cihaz kullanıcılarının karşı karşıya kalmaya devam ettiği en büyük mobil uygulama problemleri arasında yer alıyor. Bu nedenle de maalesef instagram durduruldu hatasının çözümü için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine ihtiyaç duyuluyor. Şimdi “instagram durduruldu” hatasının çözümü için izlenmesi gereken yolları ele alacağız.

Maalesef Instagram Durduruldu Hatası Neden Oluşur?

Hatanın ortaya çıkmasının ardında birbirinden farklı nedenler olabilir. Başlıca nedenler ise uygulamanın gerekli güncellemeleri almamış olması ya da telefon belleğinin artık yetersiz kalmasıdır. İlk nedenin çözümü zaten oldukça basit. Telefonunuzda yer alan güncellemeleri denetleyerek çözüme ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Bellek yetersizliği ise telefonda yer alan gereksiz uygulamalar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bir gün lazım olabilir düşüncesiyle yüklenerek, hiç kullanılmadığı halde telefonda geniş yer kaplayan bu uygulamalar belleği doldurarak başka uygulamaların açılmamasına da neden olabilir.

Bu durumda ortaya çıkan maalesef Instagram durduruldu hatasını çözmek içinse kullanılmayan uygulamaları telefondan kaldırmak gerekmektedir. Bu işlemlere rağmen hala çözüme kavuşamadıysanız aşağıda yer alan diğer yolları izlemenizde fayda var.

Maalesef instagram Durduruldu Hatası Çözümü

Instagram Durduruldu Hatasi

Yukarıda anlattığımız nedenler Instagram kapatılma hatası çözümü için %90 olarak işe yaramaktadır. Ancak bazen bu yollara başvurulduğu halde Instagram açılmıyor problemiyle karşılaşmakta mümkündür.

Başlangıç olarak önerebileceğimiz bu yolda yapmanız gereken ilk şey Instagram uygulamasını tamamen kapatmak. Bu hatadan sonra uygulama zaten kapanacaktır. Ancak bu hatayı ara ara alan kullanıcılarında Instagram uygulamasını komple kapatması gerekiyor.

Reklam

Ardından bellekte anlık olarak çalışmaya devam eden tüm uygulamaları da kapatın. Böylece telefonun belleği tamamen temizlenmiş olacak. Bellek yetersizliği nedeniyle Instagram hatası alıyorsanız sorunun tümüyle çözüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Eğer bellek temizleme işleminde güçlük yaşıyorsanız cihazınızı kapatın ve birkaç dakika sonra açın. İlk açtığınızda cihaz belleği zaten temiz olacaktır.

Göz Atın:  İnstagram Dondurma Nasıl Yapılır? Geçici Kapatma Yöntemi

Bellek temizliğine rağmen hala uygulamada Instagram durduruldu hatası ile karşılaşıyorsanız uygulamanın verilerini temizlemeniz gerekiyor. Uygulamanın verilerini temizlemek için Ayarlar > Uygulamalar > Instagram > Verileri Temizle yolunu takip etmeniz gerekiyor.

Ancak unutmayın ki verileri temizlediğiniz zaman Instagram kullanıcı adı ve şifrenizi girerek komple baştan oturum açmanız gerekiyor. Bu nedenle kullanıcı adı ve şifrenizi bir kenara not almayı kesinlikle unutmayın.

Instagram kullanımında böyle bir sorunla karşılaşmamak için otomatik güncellemeleri açık tutmalı ve gereksiz uygulamaları cihazınızda yüklü tutmamaya dikkat etmelisiniz.

Diğer bir çözüm ise, Instagram uygulamasını telefonunuzdan kaldırmak ve tekrar yüklemek. Tekrar yüklemek için bu linke tıklayın. Böylece durduruldu hatasından kurtulmuş olacaksınız.

Reklam

Yukarıda anlattığımız yöntemlerden sonuç alamıyorsanız ve uygulama durduruldu hatası ile sıklıkla karşılaşıyorsanız, cihazınızı resetlemeyi de deneyebilirsiniz. Tüm verilerinizin gideceğini unutmayın.

Bu durum yalnızca instagram tarafında değil, kullanmaya devam ettiğiniz diğer ana uygulamalarda da sorun oluşturmaktadır.

Instagram Arama Geçmişi Nasıl Kolay Silinir? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

3 Yorum

  1. Bende bazen karşılaşıyorum instagram durduruldu hatası ile gıcık oluyorum, hatayı kaldırma yöntemini mutlaka deneyeceğim.

  2. Telefon belleğinden demişsiniz instagram durduruldu hatası fakat benim telefonda ram var yine duruyor başka çözüm var mı admin?

  3. Android var bende xiami note 9 instagram uygulaması devamlı durduruldu hatası veriyor, nasıl yapacağımızı şaşırdım valla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu