Uygulama

Milli Klavye Tambu Kullanıma Sunuldu!

Reklam

Türk Telekom tarafından tasarlanan yerli ve milli teknoloji geliştirme vizyonundan hareketle ve ülkemizin değerlerini yansıtan dijital klavyesi TAMBU kullanıma sunuldu. Bilişim sektöründe yepyeni bir sayfa açan TAMBU yerli milli klavye İOS ve Android Google Play Mağazada kullanımda. Klavyesinin üzerinde yer alan araç çubuğu sayesinde birçok yeniliği ve kolaylığı ilk kez Türkiye’ye getiren TAMBU, Türkiye’ nin yeni klavyesi sloganı ile tanıtılan uygulama Türkçe konuşan akıllı telefon kullanıcılarına ulaşabilmeyi hedefliyor. Öğrenen sistem adı verilen yapay zeka ile birlikte gelen uygulama içerisinde birden fazla özellik bulunuyor. Şimdi yerli ve milli Tambu Klavye’ ye daha yakından bakalım.

Milli Klavye Tambu Kullanıma Sunuldu!

TAMBU’nun adı, “aradığımız tam da bu” mottosundan yola çıkarak belirlenen uygulamada hareketli GIF gönderme, atasözleri, deyimler ve sözlüklere ulaşma, 100 farklı dilde çeviri yapma, lokasyon paylaşma imkanı sunuluyor. Uygulamayı kullananların yazdıkları hem hızlanacak hem de incelikle düşünülmüş ülkemize özgü hareketli çıkartmalar ve eğlenceli GIF’lerle yazışmalarını renklendirebilecek.

Uygulamada ayrıca emoji kullanımı ve ‘etekleri zil çaldı’,’batsın bu dünya’gibi bir çok hareketli çıkartma özel olarak tasarlanmış olduğunu belirtelim. Birbirinden güzel temalarla desteklenen TAMBU Klavye şimdiye kadar kullananlardan tam not almış durumda.

Tambu’nun tanıtımını yapan Türk Telekom Dijital ve İnternet Projeleri Birim Başkanı Dr. Ramazan Demir, Tambu için “Bir arayüz değil, bir platform tasarladık” diyor. Uygulamayı 6 ayda 50 kişilik bir ekiple tasarlayıp geliştirdiklerinden bahseden Demir, küresel pazar ürünü olduğunu kültürel anlamda uygulamanın büyük önemi olduğunu da ayrıca vurguladı.

Ramazan Demir

Reklam

Klavyede Türkiye’ ye özgü birçok özel görsele bulunuyor. Simitten, çaya; sazdan darbukaya, dantelli TV’den mavi klasik minibüslerimize ve nazar boncuğuna kadar birçok eğlenceli içerik barındıran TAMBU’nun araç çubuğu ise konum paylaşımı, çeviri, atasözlerini keşfedip paylaşma gibi işlevlere sahip. Tambu ile kullanıcılar, herhangi bir mesajlaşma platformu üzerinden yazıştığı bir arkadaşıyla, dilediği atasözünü bulup paylaşabilecek.

Yerli ve milli klavye olarak bir ilki gerçekleştiren uygulamada ayrıca özel hareketli çıkartmalarda mevcut. Örneğin bir kullanıcı karşısındakine ‘etekleri zil çaldı’ ya da ‘batsın bu dünya’ demek istediğinde, Tambu Klavye için özel olarak tasarlanan bir hareketli çıkartmayı kullanabilecek. Kullanıcılar, kendi yaşadıkları şehre özel içerikler de bulabilecek.

Tambu Klavye ile Futbol Keyfi!

Milli Klavye Tambu Kullanıma Sunuldu!

Tivibuspor’daki maçlarda enteresan pozisyonları, efsane golleri, ofsaytları gerçek zamanlı olarak GIF formunda paylaşabilecekler. Türkiye’nin en popüler spor kulüplerine ait öğeler de yine milli klavye ile birlikte gelen ilginç özelliklerden biri.

Her gün yenilenecek!

İçinde barındırdığı özelliklerle bir ilk olan Tambu Klavye’ de “Öğrenen Sistem” yapay zeka devamlı kendini yenileyecek şekilde geliştirilmiş. Uygulamayı geliştiren Türk Telekom’ un desteği burada önem kazanıyor. Geliştiriciler tarafından sıklıkla güncellenmesi ve geliştirilmesi hedeflendiği belirtilen milli klavye ülkemizin tanıtımı içinde ayrı bir öneme sahip.

Reklam

Türkçe konuşanlar arasındaki sınır kalkıyor!

Sadece Türk Telekom müşterilerine hitap etmeyen klavye tüm dünyadaki operatör müşterilerini de hedefliyor. Türkçeye özel yazı tamamlama ve düzeltme özelliği ve F klavye seçeneği ile kullanıcılara rahat ve hızlı yazma imkânı sunarken, kolay bir şekilde sesle Türkçe yazabilme özelliğiyle de yine bir ilke imza atıyor.

TAMBU Klavye ile gelen ilkler

Uygulamadan çıkmadan tüm mesajlaşma platformları ve sosyal medya kanallarında hareketli çıkartma paylaşımı
Araç çubuğu ile tüm özelliklere kolay erişim
Atasözü ve deyimler kataloğu
GiF’e özel kanal: Tivibu maçları gerçek zamanlı olarak TAMBU’da
Yerli ve milli emojiler, hareketli çıkartmalar ve GiF’ler

Tambu güçlü altyapısı ve dünya devi Türk Telekom ile ülkemizi dış ülkelerde de temsil etmeye aday. Kullanıcılar tarafından başarılı bir uygulama olarak nitelendirilen Tambu’yu sizde denemek isterseniz; tambu.com.tr adresinden veya Google Play ve Apple Store‘den indirebilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu