Teknoloji Haberleri

MWC 2016: En Çok Aranan Akıllı Telefon

Reklam

Yandex arama motoru, Mobil Dünya Kongresi boyunca Türkiye üzerinde arama motoru üzerinden yaptıkları aramaları analiz yaparak, MWC 2016 süresince markaların duyurdukları akıllı telefonlar arasından en çok arananları raporladı. Arama motorunun analizine göre ülkemizdeki akıllı telefon meraklıları en çok Sony Xperia X’i aradı. Sony firmasının yeni akıllı telefonu sürpriz bir şekilde LG G5 ve Samsung Galaxy S7’ yi geride bırakarak Yandex üzerinden en çok aranan, merak edilen akıllı telefon oldu.

Termal kameralı telefona büyük ilgi

Çin menşeili akıllı telefon üreticisi ve son zamanların iddialı firması Xiaomi, Mi5 modeli ile Yandex verilerinde dördüncü sıraya yerleşti. Samsung ise listede bir diğer akıllı telefonu Samsung Galaxy S7 Edge amiral gemisiyle beşinci sırada kendine yer buldu.

Araştırmanın sürpriz ismi Amerikan iş makinesi üreticisi CAT’in sağlamlığı ve termal kamerasıyla öne çıkan akıllı telefonu S60 oldu. Cat S60, 22-25 Şubat tarihlerinde yani MWC 2016 süresince Yandex arama motorunda yapılan sorgulara göre en çok aranan altıncı telefon olmayı başardı.

Göz Atın:  MWC 2016: General Mobile GM 5 Plus Türkiye Çıkış Tarihi

Yedinci sırayı ise Sony Xperia X Performance alırken, HP Elite X3 sekizinci, Microsoft Lumia 650 dokuzuncu ve Sony Xperia XA en çok arananlar sıralamasında onuncu oldu.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu