Oppo

Galaxy S8’e Rakip Geliyor; OnePlus 5 Teknik Özellikleri Sızdırıldı!

Reklam

Yeni duyrulan ve şu anda rakipsiz görülen Galaxy S8 için en büyük rakip sonunda ortaya çıkıyor. Oppo OnePlus 5, sızan özellikleri ve inanılmaz fiyatıyla Galaxy S8 için en ciddi rakip olacak gibi duruyor. İşte, daha önceki modellerinden bildiğimiz üst seviye özellikler sunmayı gelenek haline getirmiş olan OnePlus 5 Teknik Özellikleri Sızdırıldı!

Mobil telefon pazarın yükselen değeri Çinli Oppo, OnePlus üstün özelliklere sahip amiral gemisi modellerini, agresif bir fiyat politikasıyla pazara sunması sayesinde kısa süre içerisinde önemli bir başarı elde etti. Geçen sene OnePlus 3T modelini satışa sunan Çinli firma, bir ilke de imza atmıştı. OnePlus, dünyanın ilk 6GB RAM’e sahip telefonunu satışa sunan firma olmuştu. Ortaya çıkan OnePlus 5 özellikleri ne göre, Çinli üretici şimdi de dünyanın ilk 8GB RAM’li telefonunu satışa sunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz gün ortaya atılan bazı iddialara göre, OnePlus 5 gücünü Snadpragon 835 yonga setinden alacak. GPU tarafında Adreno 540 kullanacak olan cihazın en etkileyici yanı ise RAM miktarı. OnePlus 5’in dünyanın ilk 8GB RAM’li telefonu olması bekleniyor. OnePlus serisinde ilk defa 2K ekran göreceğiz. İşin en ilginç kısmı ise arka kamera da 23 MP, ön kamerada ise 12 MP sensör kullanılacak olması.

1440×2560 piksel çözünürlüğünde bir ekranla gelmesi beklenen telefonun ince çerçevelere sahip olacağı da sızdırılan iddialar arasında bulunuyor. OnePlus 5, 3500 – 4000 mAh arası bir batarya değeri ile bizlerle buluşacak. Bu inanılmaz özelliklere sahip telefonun çıkış fiyatı ise 500 doların altında olacak.

Oneplus 5

Peki neden OnePlus 3T’den sonra 4 yerine direkt olarak 5’e geçiş yapıyor. Bu durumun temel sebebi Çin’de son derece yaygın olan batıl bir inanış. Çinliler 4 rakamının uğursuz olduğuna inanıyor. Çinlilerin 4’ün uğursuz olduğuna inanmasının sebebi ise bu rakamın yazılışının “ölüm” kelimesini çağrıştırması.

Reklam

Bu inanışın telefon satışlarını etkilemesinden çekinen OnePlus’ın bu yüzden 4 rakamını kullanmayarak direk olarak 5’e geçeceği iddia edilmekte. Yine de bekleyip göreceğiz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu