Sosyal Medya

Periscope’un adı değişti!

Reklam

Twitter’ın canlı yayın platformu Periscope uygulamasının ülkemizdeki hizmetlerini durdurma kararı almasından sonra Twitter’ dan hamle geldi. Canlı yayın yapma imkanı sağlayan Periscope ülkemizde hizmet veren Periskop adlı bir şirket tarafından dava açılmıştı. Davayı açan firma Twitter’ ın Periscope uygulamasına erişim engellenmesi konulmasını istemişti. Konu ile ilgili ihtiyati tedbir kararı aldıran firma Twitter’ ı başka hamle yapmaya zorladı.

Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri LTD. ŞTİ‘nin Periscope’a açtığı davada marka hakkına tecavüz edildiği gerekçe olarak gösterilerek ihtiyati tedbir uygulanması yönünde karar verildi.

İşte Karar!

“İhtiyati tedbir isteyen vekili, marka tecavüzüne esas teşkil eden davalı Twitter’e ait Periscope isimli mobil uygulama diger davalılara ait Ios ve Android işletim sistemleri üzerinden kullanıcılara ulaştırıldığını ve söz konusu mobil uygulamaya erişimin engellenmesini, ayrıca yine mobil uygulamaya ait web sitesi olan www.periscope.tv internet sitesine ve @periscopeco isimli twitter kullanıcısının da dava konusu tecavüzün yer bulduğu diğer kaynaklar olduğunu ve tedbiren erişime engelleme kararı verilmesini, ayrıca yine davalıların Periscope adı altında tüm reklam ve tanıtım çalışmalarının ihtiyati tedbir yoluyla önlenmesini talep etmiştir.”

Periscope uygulamasına, twitter hesabına, internet sitesine önümüzdeki saatlerde erişimin engellenmesi beklenirken Twitter karşı hamle yaptı.

Twitter verdiği ani bir kararla Periscope uygulamasının adını değiştirdi.

Reklam
Periscope'Un Adı Değişti!
Periscope’Un Adı Değişti!

Android uygulamaların yayınlandığı Google Play mağazasında Periscope uygulamasının adının Scope olarak yenilendiği görülüyor. Güncelleme tarihi olarak da 31 Mart görünüyor.
İletişim adresi olarak ise contact@periscope.tv görünüyor. Twitter bu isim değiştirmeyi sadece ülkemizde yaptığını hatırlatalım, diğer ülkelerden Google Play’ e girildiğinde ise Periscope adının durduğu görülüyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu