Samsung

Samsung Galaxy S7 Edge Modelini Tanıttı

Reklam

Teknoloji devlerinden Samsung’ un uzun zamandır merakla beklenen yeni akıllı telefonu Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge, Mobil Dünya Kongresi 2016′ da Unpacked etkinliğinde tanıtıldı. Merakla beklenen Samsung’ un etkinliğine katılım yoğun oldu. Yeni özellikler sunan akıllı telefon hakkında böylece söylentilerde sona ermiş oldu. Galaxy S6 Edge modelinden sonra daha da merak edilen Galaxy S7 Edge modeline bir bakalım…

Samsung Galaxy S7 Edge
Çift tarafıda kavisli olan ekranı ile dikkat çeken Galaxy S7 edge, oldukça şık bir tasarıma sahip. Galaxy S6 edge ile benzer bir tasarıma sahip olan Galaxy S7 edge modeli için genel olarak belli başlı kısımların yenilendiğini belirtebiliriz.

Galaxy S6 serisinde bulunan kamera çıkıntısının Galaxy S7 edge modelinde küçültüldüğü gözlenirken, Edge ekranın özellikleri de Galaxy S7 edge modelinde arttırılmış.
Genişletilebilir hafıza desteği ve suya karşı dayanıklılık Galaxy S7 edge modelinin öne çıkan özelliklerinden.

Galaxy S7 Edge modelinin özelliklerine daha yakından bakalım.

Samsung Galaxy S7 Edge

Galaxy S7 Edge ekran özellikleri;
Galaxy S7 edge, 5.5 inç büyüklüğünde, Quad HD çözünürlüğünde bir ekrana sahip. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olan bu ekran, Super AMOLED teknolojisini kullanıyor ve 516 ppi değerinde.
Çift taraflı kavisli olan bu ekran Galaxy S6 Edge modellerine kıyasla daha işlevsel ve kullanışlı görünüyor. İstediğiniz gibi kısayol atamanızın mümkün olduğu Galaxy S7 Edge modelinde ayrıca “Always On” yani ekranın her zaman açık kalmasını sağlayan yeni bir özellik daha eklenmiş.

Reklam

Bu özellik sayesinde saati veya bildirimleri görmek için sürekli telefonunuzun ekranını açmanızın önüne geçiliyor ve önemli ölçüde güç tasarrufu sağlandığı söyleniyor.

Galaxy S7 Edge kamera özellikleri;
Kamera özelliklerinde Samsung yine büyük geliştirmelere gitmiş. Galaxy S6 Edge modelinde bulunan çıkıntılı kamera kullanıcılar tarafından büyük eleştiri almıştı. Galaxy S7 Edge’ de bu çıkıntı 1.7 mm’den 0.8 mm’ye düşürülmüş.

Çözünürlük ise Galaxy S6 serisinde 16 MP iken Galaxy S7 edge modelinde 12 MP Britecell kamera tercih edilmiş. f/1.7 diyaframa sahip kamera gece çekimlerinde oldukça iddialı.

16 MP çözünürlüğünde kameraya sahip önceki modellere göre daha büyük bir sensör kullanacak olan Samsung, gece ve düşük ışıklarda daha iyi başarı yakalamak adına Megapiksel seviyesini 12 MP’de tutmaya karar vermiş gibi gözüküyor.

Ön kamera konusunda ise Samsung, Galaxy S7 Edge modelinde 5 MP’ lik bir kamera kullanmayı tercih etmiş. f/1.7 diyafram aralığına sahip bu kamera düşük ışık koşullarında oldukça iddialı.

Samsung Galaxy S7 Edge

Reklam

Galaxy S7 Edge yazılım özellikleri;
Yenilenen Touchwiz arayüzü çok daha sade daha kullanışlı bir hale getirilmiş. Android 6.0 Marshmallow ile gelecek olan Galaxy S7 Edge en güncel Android sürümünü kullanıyor.

Cihazı satışa çıkış tarihi için Samsung, 11 Mart 2016’yı hedef gösterdi. Ö sipariş ile Galaxy S7 Edge modeli alanlara ise Gear VR hediye ediliyor. S7 Edge 799 dolardan satışa sunulacak.

Galaxy S7 Edge donanım özellikleri;
Samsung amiral gemisi Galaxy S7 Edge için, Exynos 8890 işlemcisini kullanmayı tercih etmiş.

Galaxy S7 edge işlemcisi Galaxy S6 işlemcisine göre %30.4 daha hızlı. Grafik birimi ise Galaxy S6’ya göre %63.9 daha performanslı çalışıyor. Samsung, işlemci bölümünde farklı bir soğutma sistemi kullanıyor.

Bu sayede işlemci oyun oynarken aşırı ısınmayacak. Vulkan sayesinde Galaxy S7 edge oyun grafikleri konsol kalitesinde olacak.

Samsung ayrıca Galaxy S7 edge modelinde 4 GB LPDDR4 RAM’e yer vermiş. Galaxy S6 ailesinde ve Galaxy Note 5 modellerinde yer almamasıyla çok eleştirilen microSD kart kullanma imkanı ise Galaxy S7 edge modelinde geri döndü.

Galaxy S7 Edge modelinin dahili depolama kapasitesi ise 32, 64 ve 128 GB olarak satışa sunulacak. Galaxy S7 edge batarya tarafında ise Galaxy S6 edge modeline kıyasla çok büyük bir adım attı diyebiliriz.

Galaxy S6 edge modelinde yer alan 2600 mAh büyüklüğündeki batarya 1 günü tamamlamada oldukça zorlanırken Samsung, Galaxy S7 edge modelinde yer verdiği 3600 mAh batarya ile 2 güne varan kullanım ömrü vaat ediyor.

 

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu