Samsung

Samsung, VR İçin Ekran Çözünürlüğünü Yükseltiyor

Reklam

VR için Ekran çözünürlüğünü artık akıllı telefon almak isteyen kullanıcıların çok üzerinde durmadığı kriterlerden biri haline geldi. Kullanıcılar artık ekran çözünürlüğünden ziyade tasarıma ve performansa önem veriyorlar. Zaten, 2K çözünürlük ve FULL HD arasındaki fark birçok kullanıcının umursamayacağı kadar küçük.

Hatta bazı kullanıcılar ihtiyaçlarına göre: uzun ömürlü pil performansı gösteren telefonları ya da suya ve kuma karşı dayanıklı telefonları da tercih edebiliyorlar.

Samsung, Vr İçin Ekran Çözünürlüğünü Yükseltiyor

VR ile Gelen Çözünürlük İhtiyacı

Ancak akıllı telefon piyasasında sanal gerçeklik gözlükleri ile yeniden çözünürlük savaşı başlamış durumda. Samsung bu konuda önemli adımlar atmaya başlamış durumda.

Samsung, Amerika’nın San Fransisco şehrinde yapılan Ekran Haftası etkinliğinde 5.5 inç boyutunda ve 3840 x 2160 yani 4K çözünürlüğünde olan, sanal gerçekliğe özel olarak geliştirilmiş yeni ekranını tanıttı.

Reklam

Güney Koreli üreticiye yakın kaynaklar Samsung’un özellikle Gear VR’nin gelişim konusunda daha net görüntüler çıkarmak için 4K çözünürlüğe geçiş yapmak için çalıştığını belirtiyorlar. Samsung, uzun bir süredir 2K çözünürlüklü cihazları kullanmaya devam ediyordu.

Samsung’un 4K ekranını öncelikli olarak hangi modelinde kullanacağı şu an için bilinmiyor. Ancak dolaşan iddialara göre Galaxy Note serisinin yeni modeliyle veya en geç Galaxy serisinin yeni modeliyle Güney Koreli firma 4K çözünürlüğe geçiş yapacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu