Teknoloji Haberleri

Snapdragon 820 & 815 Qualcomm’un Yeni İşlemcileri

Reklam

Snapdragon 810 işlemci modeli mobil üreticiler tarafından nadiren kullanılmakta. Örneğin bu modeli kullanan telefonlar arasında LG G Flex 2’de bulunuyor. Bu ay çıkmadan G Flex 2 yerel pazarda satışa çıkarılacak. Son haberlere göre Qualcomm’un sıradaki en iyi uygulama işlemci modeli Snapdragon 820 olacak. Şimdi yeni yonga setlerinden söz edelim.
Qualcomm’un yeni ürünleri
Udn.com ve leaksfly rumuzlu Twitter üyesi yeni işlemci modelleriyle ilgili bomba etkisi oluşturacak bilgiler yayınladı. Yayınlanan raporlara göre 8 çekirdekli Snapdragon 820 işlemcide Taipan ismi verilen mimari olacak(Bu mimari Qualcomm’a ait). 8 çekirdekli modelin (TS2 yüksek performanslı) birbirine benzer olma ve yan yana çalışma lüksü bulunuyor. Raporda yer verilen diğer konu ise Snapdragon 820’nin 14nm süreci kapsamında üretileceği yönünde. Yonga LPDDR4 bellek sistemi mevcut ve güçlü bir grafik işlemcisi olan Adreno 530’u barındırıyor. Bunun yanı sıra sistemde MDM9X55 LTE-A Cat.10 model modemde mevcut.
Kaynağa göre Snapdragon 820 Qualcomm tarafından 2015 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Her iki yongada da LPDDR4 RAM desteği, MDM9X45 LTE-A Cat.10 model modem ve Adreno 418 GPU bulunacak. GF ve Samsung’un 20 nm HKMG süreciyle üretilecekleri söyleniyor. Fakat raporda ARM Cortex mi yoksa Qualcomm’un kendi mimarisinin mi kullanılacağı konusunda bilgi verilmemiş. Diğer bir orta seviyedeki işlemci modeli olan Snapdragon 620 ise 2-2.5 GHz’de 4 çekirdekle çalışacak. Sistemde Qualcomm’un Taipan mimarisi kullanılmakta. LPDDR3 RAM, Adreno 418 GPU ve MDM9X45 LTE-A Cat.10 modem diğer özellikleri.
Orta segmentte Snapdragon 616’da var. Bu işlemci 1.8 – 2.2 GHz’de çalışmakta olan 8 çekirdekli (ARM Cotex A53 temelli) sistem çipi bulunacak. LTE-A Cat. 6 modemle geliyor. SMIC (Semiconductor Manufacturing International Company) 28 nm HKMG sürecinde üretilecek.
Kaynağın verdiği son bilgilere göre Snapdragon 815’te big.LITTLE mimarisi bulunuyor. LPDDR4 RAM, Adreno 450 GPU ve MDM9X55 LTE-A Cat.10 modemle geliyor. Ayrıca kaynağa göre 20 nm sürecinde üretilecek.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu