Huawei

Ve sonunda Huawei Apple’ı Geride Bıraktı!

Reklam

Son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiren ve yükseliş trendinde olan uzakdoğulu Xiaomi ile birlikte olan Huawei global pazardaki payını yükselterek Apple gibi bir dünya devini geride bıraktı.

Yıllardan beri büyük çekişmeye sahne alan Apple ve Samsung kapışmasından faydalanan Huawei, Samsung’ un arkasından ikinciliğe yükseldi.

Huawei, Orta Doğu, Avrupa, Latin Amerika gibi bölgelerde de çok güçlü olduğunu belirtelim. Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei bakalım yerini sağlamlaştırabilecek mi? Şimdilik bekleyelim…

Huawei’ nin en büyük handikaplarından biri amiral gemi kıyaslamasında hiç bir akıllı telefonunun ilk 10 da yer alamayışı olarak görülebilir. Halbuki rakipleri Apple’ ın iPhone 7’si ve yakında duyuracağı iPhone 8, Samsung’ un ise Galaxy S8 hatta Note 8 gibi güçlü telefonları bulunuyor.

Ve Sonunda Huawei Apple'I Geride Bıraktı!

Raporda Temmuz ayı içerisinde en çok satılan akıllı telefonlarla da ilgili bilgi yer alırken, ilk iki sırada iPhone 7 ve iPhone 7 Plus yer alıyor. Ardından Oppo”nun R11 ve A57 modelleri gelirken Galaxy S8, Xiaomi Redmi Nore 4x ve Galaxy S8+ listenin diğer telefonları arasında.

Reklam

Ve Sonunda Huawei Apple'I Geride Bıraktı!

Huawei’nin Ürün Merkezi Direktörü Allen Wang, yaptığı açıklamaya göre, Huawei geçtiğimiz yıl Aralık ayında yüzde 13.2’lik pazar payına ulaşarak Apple’ı geride bırakmayı başardığını açıkladı.

Ciddi bir rekabetin devam ettiği pazarda Çinli teknoloji devi, fiyat performans ürünleri ile kullanıcılarını her geçen gün arttırmayı başardı. Hatta bazen tasarımı ve kullandığı teknoloji ile adeta Apple ve Samsung’da ders dahi verdi.

Counterpoint Research’ün raporuna göre Huawei’nin satışlarındaki sıçrayışın arkasında araştırma ve geliştirmeye yaptığı büyük yatırımlar ve Çin’de KFC markalı telefon satmak gibi reklam kampanyaları var. Bakalım Huawei”nin yakaladığı bu çıkış yıl sonuna kadar nasıl bir gelişim gösterecek ve son durum ne olacak.

Huawei Mate 10’un çıkmasıyla Huawei bu yerini sağlamlaştırabilir. Önünde giriş yapabileceği birçok pazar bulunan firmanın avantajı ise Apple’ın büyüyeceği çok fazla alanın olmaması.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu