AndroTablet

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Reklam

Tablet satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk husus hangi işletim sistemi olacağıdır. iOS, Windows ve Android tablet modelleri arasında kendi işimize en çok yaracağını düşündüğümüz modeli tercih etmeliyiz. Bizlerse tablet satın alırken düşünenlere daha çok Android’i tavsiye ediyoruz. Bunun başlıca nedenlerini sıralayacak olursak öncelikle geniş bir uygulama ağı var.

Akıllı telefonlarımızda kolaylıkla yapamadığımız işlemleri tabletler sayesinde yapabiliyoruz. İş dünyasının sıklıkla tablet kullandığını da unutmayalım.

Neden Android Tablet Alınmalı?

Uygulama ağının bu kadar geniş olmasına karşın birçoğuna erişim ücretsiz durumda. Örneğin içerik oluşturma, resim ve video düzenleme, kayıt yapma, tasarlama ve daha birçok alanda ücretsiz Android uygulaması bulabilirsiniz.

Ayrıca Android tabletler aynı anda çok uygulama açılmadığında RAM’i de ekonomik miktarda kullanıyor. Bu nedenle günümüzde hala düşük RAM aralığına sahip tabletler bile satış listelerindeki yerini korumakta.

İşletim Sisteminin Önemi

İşletim sistemine karar verdikten sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise seçilen işletim sisteminin hangi sürümü olduğudur. Android teknoloji haber sitesi olarak takipçilerimize ilgili işletim sisteminin en güncel sürümünü tercih etmelerini öneriyoruz.

Çünkü güncel uygulamalar zaman içerisinde işletim sistemlerinin eski sürümlerine desteğini kesiyor ve güncel sürüme sahip olanlar aynı uygulamayı kullanabilirken, diğerleri çeşitli kısıtlamalarla karşılaşıyor ya da uygulamaya erişimin tamamen ortadan kaldırıldığını görebiliyor.

Reklam

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ayrıca işletim sisteminin son güncel sürümü tercih edildiğinde en azından 3-4 yıl hiçbir kısıtlamayla karşılaşmadan işletim sistemi gönül rahatlığıyla kullanılabilecektir.

Ram – Bellek

Tablet satın alırken RAM, disk kapasitesi, işletim sistemi gibi daha çok sistemsel özellikleri inceleyen kullanıcılar ekran boyutuna dikkat etmeyerek en önemli detaylardan birini kaçırdıklarının farkına varamıyorlar. Ekran boyutu tablette yapılması planlanan işe göre tercih edilmelidir.

Örneğin satın aldığınız tableti dizi film izlemek için kullanmak istiyorsanız, 6-7 inçlik bir tablet sizi pek tatmin etmeyecektir. Bu nedenle tablette yapılacak olan işe göre en iyi ekran boyutu tercih edilmelidir.

Ekran Boyutu Önemi

Her şey tabletin özelliklerine ve ekran boyutuna karar vermekle bitmiyor. Bunun yanı sıra tableti yanınızda taşıması da olduğu için inceliğine ve tasarım uygunluğuna da dikkat edeceksiniz. Örneğin tabletin çantanızda geniş bir alan işgal etmesini ve ekstra ağırlık oluşturmasını istemiyorsanız ince ve hafif olmasına özen göstermeniz sizin yararınıza olacaktır.

Tablette yapılacak çalışmalara göre belirlenen unsurlar arasında RAM ve işlemci seçimi de bulunmaktadır. Eski nesil işlemciler günümüzde yapılan işlere sağlıklı geri dönüş yapamadığından en azından 4 çekirdekli bir işlemciye sahip seçmek en doğrusu olacaktır. RAM kapasitesinin ise en azından 3 veya 4 GB arasında olması gerekiyor.

Reklam

Hafıza – Depolama Alanı

Tablet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Peki tablette izleyeceğiniz filmleri, dinleyeceğiniz müzikleri ve görsel dosyalarınızı nerede saklayacaksınız? İşte burada devreye tabletin hafızası giriyor. Tableti dizi, film, müzik dinleme gibi sıradan işler için kullanacaksanız 16GB depolama kapasitesinin sizin için yeterli olacağını düşünüyoruz.

Ancak tableti yürüttüğünüz işlerin merkezi haline getirecekseniz en azından 32GB’lık depolama alanına sahip olmalısınız. Bunun yanı sıra tabletin microSD kart desteği olmasına da özen gösterin.

Hafıza kartı desteği bulunmayan tabletler her zaman ikinci sırada kalır. Tableti dizi ve film için tercih eden kullanıcılara 64GB önerirken, çalışma amaçlı kullanacaklara en azından 128GB microSD hafıza kartı önermekteyiz.

Verimlilik ve Güç

Tüm özelliklerinin yanı sıra tabletin enerji verimliliği de dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında. Çünkü diğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun şarjı sizi hemen yarı yolda bıraktığında gerisinin pek bir anlamı kalmayacaktır.

Bu nedenle tablet satın alırken en azından 7000mAh şarj kapasitesine sahip bir cihaz tercih edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabletiniz bu şarjla hemen hemen tüm işlerinizi tamamlamanızı sağlayacaktır.

Kamera Potansiyeli

Tablet kameraları genelde sadece ön kısımlarda yer alıyor. Buradan öz çekimler ve kamera görüşmeleri yapılabilirken tablet kamerası iş amaçlı kullanılamıyor. Mesela arka tarafında da kamera olan tabletler belge tarayıcı olarak kullanılabildiğinden bu durum her iki tarafında da kamera bulunan tabletleri daha avantajlı hale getiriyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu