Android

En iyi 10 Çin Android Akıllı Telefonu ve Performansları

Reklam

Akıllı telefon piyasasında Çinli telefon üreticileri de söz hakkına sahip. Çin telefonları günden güne önemli gelişmeler kaydediyor. En iyi 10 Çin Android Akıllı Telefon haberimizde cihazların performansı ile ilgili detaylara da bakacağız.

Kopya telefonlarla akıllı telefon pazarına giren Çinli üreticiler büyük eleştirilere tabi tutulurken kendilerini önemli ölçüde geliştirdiler ve uygun fiyatlarda, güçlü telefonlar tanıttılar. Bu telefonların çoğu iyi sistem özelliklerine sahip olmasına karşın uygun fiyat aralıklarında satışa sunulmalarıyla dikkat çekiyor. Hem güçlü hem de ekonomik bir telefon için en iyi 10 Çin telefonundan bir tanesini tercih edebiliriz.

Şimdi bu yazımızda okurlarımız için en iyi Çin telefonlarını sıralayacağız. Akıllı telefon pazarında fiyat performans telefonları ile çok konuşulan Çinli markaların, ürettiği en iyi çin malı telefon 2017 listemizle karşınızdayız. İşte En iyi 10 Çin Akıllı Telefonu ve Performansları!

Akıllı telefonlar arasında performanslarından ve fiyatlarından sık sık söz edilen En iyi 10 Çin telefonu şöyle:

Bu listede ZTE, Huawei, Meizu, Motorola gibi birçok önemli marka yer alıyor.

En iyi 10 Çin Android Akıllı Telefonu ve Performansları – Yeni 2017

Xiaomi Mi 5s ve Xiaomi Mi 5s Plus

Reklam
Xiaomi Mi 5S
Xiaomi Mi 5S

Xiaomi Mi 5s modelinden başlayalım, fırçalanmış alüminyum yüzeyi ve kıvrımlı kenarlarıyla çok şık bir tasarım çizgisine sahip telefon altın, gümüş, beyaz ve Rose Gold renk seçenekleriyle geliyor.

Xiaomi Mi 5s; Ekran boyutu 5.15 inç, 1080×1920 (FHD) ekran çözünürlüğü, teknik özellikleri ve gerçekten şık dizaynı ile de göz dolduruyor.

Xiaomi Mi 5s Plus; Geniş ekranlı 5.7 inç ile diğer modelinden ayrılıyor. Telefonda Full HD çözünürlük, 2.3 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 821 işlemci yer alıyor.

Güçlü işlemcinin yanı sıra 4 GB RAM / 64 GB depolama ve 6 GB RAM / 128 GB depolama seçenekleri kullanıcılara sunuluyor.

Xiaomi Mi 5s Teknik Özellikleri

Ekran: 5.15 inç Full HD, 600 nits

İşlemci: 2.15 GHz Snapdragon 821

Reklam

RAM: 3 / 4 GB

Depolama: 64 / 128 GB

Kamera: 12 MP arka (Sony IMX 378 sensör, OIS desteği) 4 MP ön

İşletim sistemi: Android 6.0 Marshmallow + MIUI 8

Batarya: 3,200 mAh

Bağlantı: USB Type-C

Resmi sitede daha ayrıntılı incele

Xiaomi Mi 5s Plus Teknik Özellikleri

Ekran: 5.7 inç Full HD, 600 nits

İşlemci: 2.35 GHz Snapdragon 821

RAM: 4 GB / 6 GB

Depolama: 64 GB / 128 GB

Kamera: Çift 13 MP (Sony IMX 258, RGB ve BW sensör, OIS, çift led flaş) arka, 4 MP ön

İşletim sistemi: Android 6.0 Marshmallow, MIUI 8

Batarya: 3,800 mAh

Bağlantı: USB Type-C

Huawei P10

Huawei P10
Huawei P10

Huawei P10 teknik özelliklerine bakacak olursak; Ekran boyutu 5.1 inç ve Full HD çözünürlük, IPS NEO panel ve Corning Gorilla Glass 5 cam teknolojisi kullanılmış. Cihaz gücünü 2.4 GHz frekansında çalışan Kirin 960 işlemcisinden alıyor, Huawei P10 modelinde bu işlemcinin yanı sıra Mali-G71 GPU, 4 GB RAM ve 32 veya 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Huawei Mate 8

Huawei’nin yeni tanıtmış olduğu “Huawei Mate 8” 4000 mAh gücündeki bataryası, güçlü özelliklere sahip HiSilicon Kirin 950 işlemci özellikleriyle dikkat çekiyor.

Meizu PRO 5

Aynı işlemci modelleri kullanılmasına rağmen çeşitli performans testlerinde Galaxy Note 5’i arkada bırakmayı başaran amiral gemisi Meizu PRO 5, kendi özellik sınıfındaki tüm rakiplerinden daha uygun bir fiyat aralığında satılıyor. Satış fiyatı 499 dolar.

Google’a ait Nexus 6P Huawei tarafından üretildiği için listemizde yer alıyor. Kamerasıyla akıllı telefon dünyasına iddialı bir giriş yapan Nexus 6P tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

OnePlus 2

Amiral gemisi kategorisinde çarpıcı işlerin altına imza atan OnePlus’ın, piyasaya yeni sürdüğü amiral gemisi OnePlus 2, kendi fiyat kategorisinde yer alan telefonlara göre daha yüksek donanım özellikleriyle ön plana çıkıyor.

ZTE Axon Lux

4 GB RAM, 128 GB hafıza, stereo hoparlör gibi önemli özelliklerle ZTE’nin üretmiş olduğu en iyi akıllı telefon olan ZTE Axon Lux iddialara göre bir ihtimal Türkiye’ye de gelecek. Fakat ne zaman geleceği bilinmiyor.

ZTE Axon Pro

32/64 GB yerel depolama alanları, parmak izi okuyucusu, 4 GB RAM gibi özelliklerle ön plana çıkan ZTE Axon Pro en iyi Çin telefonları listemizde yer alıyor.

Xiaomi Mi Note Pro

Bu telefon bugüne dek Xiaomi firmasının duyurusunu yaptığı en iyi akıllı telefon olarak biliniyor. Dikkat çeken özellikleriyse şu şekilde; 4 MP HTC ultra piksel ön kamera, 4 GB RAM. Xiaomi Mi Note Pro’da 4 GB RAM kullanan akıllı telefonlar arasında yer alıyor.

Motorola Droid Turbo 2

Motorola’da Lenovo çatısı altında üretilmesi sebebiyle en iyi Çin telefonları sıralamamıza girdi. Motorola Droid Turbo 2 Verizon’a yönelik üretilen kırılmaz ekran özelliğiyle dikkat çekiyor.

Huawei Mate S

Huawei firmasının IFA 2015’te tanıtımını yaptığı Huawei Mate S, iPhone 6s ile aynı renkleri taşıması ve force touch ekran özelliğiyle dikkat çekiyor.

Lenovo Vibe X3

Bir süre önce Lenovo’nun tanıttığı Vibe X3; parmak izi okuyucusu, stereo hoparlörleri ve Snapdragon 808 işlemcisiyle birlikte dikkat çekmişti.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

3 Yorum

  1. Xiaomi Mi 5s gerçekten güçlü telefon halen ama yenilerde var halen satılıyor biliyorum ben Türkiye’de. Diğer çin telefonları da sağlam baya. keşke daha çok gelse ülkemize de piyasa aşağı düşse daha ucuza telefon alsak…

  2. Arkadaşlar çin telefonu deyip geçmeyin çoğu markalar amiral gemilerini çinde ürettiriyor orada işçilik maliyeti çok daha düşük ve kalitesi baya arttı. Ben ülkemizde daha çok çin malı telefonların çoğalmasını isterim xiaomi gibi markaların her modeli olsun rekabet gücü artsın fiyatlar düşsün biz kazanalım. Şöyle düşün Samsung galaxy s6 kullanıyorum xiaomi’ nin çoğu modeli yok ülkemizde olsa xiaomi alırım seçerdim en azından arayüzüleri filan akıyor arkadaşımda var ekran kasa oyunlardaki performansları gram kasma yok xiaomi de çin malı…
    Daha çok çin malı – marka telefonları gelmeli…

  3. Çin telefonları gerçekten bu ara çok duyuyoruz ve kaliteleri de artmakta. Siz hangisini tercih ediyorsunuz arkadaşlar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu