Mobil

Vestel Venüs Z20 Teknik Özellikleri ve Fiyatı

Reklam

Geçtiğimiz Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulan, yerli ve milli markamız Vestel’ in üretmiş olduğu akıllı telefon serisinin 2ncisi olan Vestel Venus Z20 hakkında tüm detayları sizler için derledik. Vestel Venüs Z20 Teknik Özellikleri ve Fiyatı ile ilgili detayları aşağıdaki yazımızda bulacaksınız.

Ülkemizde çoğu telefon meraklıların tecrübe ettiği gibi Vestel bugüne kadar akıllı telefon piyasasına orta segment seviyesine hitap etmiş ve ürünlerinde fiyat/performans dengesini göz etmiş bir markamız. Vestel akıllı telefon üretiminde edindiği tecrübelerle birlikte Z serisini büyütecek gibi gözüküyor.

Şirket ayrıca şu ana kadar 8 ülkeye akıllı telefon ihraç ediyor. Yakın zamanda bu sayının artmasının da beklendiğini not olarak belirtelim.

MWC fuarında konuşan ve Venus ihracatına 2015 yılında başladıklarını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Kendi sektörümüzde 20 yıldır aralıksız ihracat şampiyonu olarak Türkiye’nin ihracat hacmine Vestel markasıyla büyük katkı sağlıyoruz. Venus’ün ihracatı da 2016’dan bu yana artarak devam ediyor. Yakın coğrafyamızdaki 8 ülkeye akıllı telefon ihracatına başladık. Henüz yolun başındayız ancak Vestel olarak diğer ürünlerde olduğu gibi akıllı telefon ihracatımızı da giderek artıracağız. Ayrıca yurt dışı operatörlerle iş birlikleri yaparak ihracat hacmimizi artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Vestel Venüs Z20
Kaynak: Webrazzi

Gelelim yeni Vestel Venüs Z20 hakkında değerlendirmemize. Yukarıda bahsettiğimiz gibi orta segment cihazlar üreten firma son olarak karşımıza “üst seviye” bir telefonla çıkıyor “Venüs Z20”.

Vestel’ in bir anlamda orta segment seviyesinde tecrübe edinerek amiral gemisi diye nitelendirebileceğimiz ilk cihazı Z20 kullanıcılardan nasıl geri dönüşler alacak elbette merak konusu.

Reklam

Cihazın teknik özelliklerine baktığımızda bir önceki Z10’ dan aldığımız dönüşlere göre geri dönüşlerin oldukça iyi olacağını düşünüyoruz. Fiyat/Performans ürünü olan Z10 şu ana kadar kullanıcılardan oldukça iyi dönüşler aldığını belirtelim.

Z20’ de ise tasarım ve teknik özellikler bakımından birçok değişiklik var. Güçlü işlemci, yeni fotoğraf özellikleri ile Z20 oldukça konuşulacak gibi.

Vestel Venüs Z20 Teknik Özellikleri

Ekran: 5.65 inç Full HD+ 18:9, IPS LCD
Grafik: Adreno 508
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 630 (2.2 GHz 8 çekirdek)
Boyutlar: 149.1 x 72.1 x 7.9 mm
Ekran/Gövde Oranı: 76.63%
Çözünürlük: 1080 x 2160 Piksel
Ağırlık: 158 gr
RAM: 4 GB
Dahili Depolama: 64 GB (microSD, 400 GB’a kadar genişletilebilme)
Ana Kamera: 16 MP + 5 MP, 4K 30 FPS, 1080P 120 FPS
Selfie Kamerası: 8 MP + Flash desteği
İşletim Sistemi: Android 8.0 Oreo
USB Arabirimi: USB Type-C
Renk: Altın, Siyah, Mavi

Vestel Venüs Z20 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Firmanın yaptığı açıklamaya göre yeni üst segment yani Türkiye’ nin yeni amiral gemisi Venus Z20, nisan ayında satışa sunulacak ve telefona sahip olmak için 2099 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmak gerekecek. Bu fiyatın operatörlerin yapacağı kampanyalarla değişebileceğini belirtelim.

Vestel’ in üst segment bir akıllı telefon üretmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Ülke olarak geç mi kaldık? Venüs Z20′ in teknik özelliklerine baktığınızda eksik olan taraf görüyor musunuz? Çok erken ama Z30 ile beklentileriniz neler? AndroideGeL olarak sitemizde Vestel kategorisi görmek ister misiniz?

Bizimle paylaşın, tartışalım…

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu