Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337

Warning: Undefined array key "@type" in /home/androide/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-jsonld.php on line 337
Nasıl Yapılır?

WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

Reklam

WhatsApp, uygulamanın kullanılabilir alanını genişletme hedefiyle whatsapp web masaüstü uygulamasını kullanıcılarına geçtiğimiz yıl kullanıma sunmuştu. Farklı nedenlerden telefonda fazla vakit geçirme fırsatı bulamayan kullanıcıları sevindiren bu özellik kolay kullanım özellikleriyle karşımıza çıkıyor.

Yazışmalarda büyük kolaylık sağlayan bu web whatsApp kullanımının günden güne artığı görülüyor. Masaüstü bilgisayarınız ister windows tabanlı ister mac, yada linux olsun istediğiniz her platformda kullanabilirsiniz. Peki, WhatsApp Web Nedir? Nasıl kullanılır?

WhatsApp Web nedir? WhatsApp Web’e nasıl giriş yapılır? WhatsApp hesabının herhangi bir kişisel bilgisayardaki internet tarayıcısından açılabilmesine imkân tanır. WhatsApp artık sadece akıllı telefonlar üzerinde kullanılmıyor.

İnternet erişimi olan farklı bir cihazdan da WhatsApp hesabına erişim sağlanabiliyor. Peki WhatsApp’a nasıl giriş yapılır? Web WhatsApp Nedir? nasıl kullanılır? WhatsApp masaüstü programını indirmek isteyenler için tüm detaylar…

WhatsApp Web Nedir? 2022 👍

WhatsApp programı kapsamlı özellikleriyle birlikte sizleri kendisine çekiyor ancak iş vb. nedenlerden telefon kullanmaya vakit bulamıyorsanız bu uygulamanın web sürümünü öneriyoruz.

Zamandan tasarruf etmek isteyenler için kayda değer bir uygulama olan WhatsApp Web sürümünü kullanmanın en büyük avantajı mesajların telefonlara göre daha hızlı gönderilmesidir.

Reklam

Telefon uygulaması üzerinden yoğun ölçekli müzik, video, belge vb. dosya aktarımı telefonun kasmasına neden olurken, aynı sıkıntılar bilgisayara web whatsapp indirenlerin karşısına çıkmayacak ve kasma, donma vb. türde sorunlar yaşanmayacaktır.

Web WhatsApp Chrome’da Nasıl Kullanılır? 🤛

WhatsApp Web uygulamasını en kullanışlı hale getiren özelliği herhangi bir dosya indirme zorunluluğuyla karşılaşmadan yalnızca QR kodu okutularak saniyeler içerisinde Chrome’a yüklenmesidir.

Web WhatsApp Chroma’da nasıl kullanılır merak ediyorsanız öncelikle tarayıcının adres çubuğundan web.whatsapp.com sitesine girin.

Web Whatsapp Nedir?
Whatsapp Web Nasıl Giriş Yapılır?

Ardından telefonunuzdan WhatsApp Web menüsüne tıklayın ve telefon kameranızla QR kodunu okutun. Ardından Chrome’a WhatsApp full yüklenmiş olduğunu görecek ve ekstra bir işlemle daha uğraşmaya gerek kalmadığını fark edeceksiniz.

WhatsApp Web Masaüstü Bilgisayarda Nasıl Kullanılır? 👇

WhatsApp Web bilgisayarda kullanma için herhangi bir web tarayıcısının açılması yeterlidir. WhatsApp indirdikten sonra kolay kullanım ara yüzlü bir sohbet penceresi karşımıza çıkar. Tarayıcı üzerinden WhatsApp giriş yaptıktan sonra hemen yazışmalara başlayabilirsiniz.

Bu pencere geniş ve basit tasarlandığından WhatsApp web bilgisayarda nasıl kullanılır şeklinde telaşa kapılmaya gerek kalmaz. Kişilere ileti, medya dosyaları ve belge gönderme gibi tüm işlemler yalnızca bir pencere üzerinden gerçekleştirilir. Whatsapp web giriş yaptıktan sonra telefonunuzdaki uygulama ile hemen senkronize olacaktır.

Reklam

WhatsApp Web nasıl açılır?

Whatsapp Web Nedir? Nasıl Giriş Yapılır?
Whatsapp Web Nedir? Nasıl Giriş Yapılır?

WhatsApp Web’i kullanmaya başlamadan önce Android ya da IOS işletim sistemli telefonunuzda en güncel WhatsApp uygulaması yüklü olmalıdır. Bunun kontrolünü sağladıktan sonra;

  • Cep telefonunda WhatsApp uygulamasını açın.
  • Android: WhatsApp uygulamasındayken ekranın sağ üst kısmındaki alt alta üç noktaya dokunun. Listeden WhatsApp Web’e dokunun.

IOS: WhatsApp’taki Ayarlar bölümünden WhatsApp Web’e dokunun.

  • Telefonunuzun kamerası WhatsApp Web’i kullanacağınız cihaz için bir QR kod taraması yapmak üzere kamerasını açacaktır.
  • Bilgisayarınızda ya da WhatsApp Web’i kullanacağınız herhangi bir cihazda tarayıcıdan https://web.whatsapp.com/ adresini açın. Oturumunuzun açık kalmasını istiyorsanız tekrar QR taraması yapmamak için “Oturumu açık tut” seçeneğini de işaretleyin.
  • QR kodu telefonunuzla taratın ve hesabınıza erişim sağlayın.

WhatsApp Web Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Web uygulamasının kullanımında mobil verinin devre dışı bırakılması gerekmektedir. Uygulama bilgisayar üzerinden kullanılıyor olsa da mobil veriyi tüketecektir.

Yabancı bir bilgisayarda WhatsApp web indirdikten sonra dikkat edilmeyen en önemli husus iş bittiğinde oturumun hala açık bırakılması ve mesajlardan alınan özel dosyaların silinmemesidir. Üçüncü şahısların özel verilerinize erişmesine engel olmak için WhatsApp Web masaüstü oturumu kapatılmalı ve kişisel dosyalarınız yabancı bilgisayardan silinmelidir.

Bu bilgisayara indirmiş olduğunuz dosyaları silmek, mesajlaşma ara yüzündeki dosyaların kaybolmasına neden olmayacaktır.

WhatsApp Web Kullanım Avantajları ✌

  • WhatsApp Web’in en büyük avantajlarından biri yazışmak için büyük bir klavyeye ve ekrana sahip olmanızdır.
  • Gelen herhangi bir dosyayı dosya formatı gözetmeksizin indirip bilgisayar aracılığıyla açmak mümkündür. Bu özellik telefonlarda kısıtlı olabilir.
  • Tarayıcı, uygulamadan rahatlıkla çıkış yapmanızı sağlar.
  • Tarayıcıdan açıldığı için uygulama uyumluluğu sorunu yoktur.
  • Uygulamanın kendisini ya da farklı bazı uzantıları indirmeye gerek yoktur.
  • İş yerlerinde telefondan WhatsApp kullanımının kısıtlanması durumunda hesaplar telefonsuz rahatlıkla açılabilir.
  • WhatsApp fotoğrafları yüksek kalitede gönderme yapabilirsiniz. Konu ile ilgili yazımıza mutlaka göz atın.

WhatsApp kullanımında düşük miktarda da olsa telefonun şarjı tükenmektedir. Bu bakımdan okula, işe vb. yerlere gitmeden önce uygulamanın web sürümünü kullanıyorsanız telefonunuzu şarjda bırakmayı unutmayın.

WhatsApp hepimizin kullandığı mesajlaşma aracı. Peki sizler WhatsApp’ ı bilgisayarınızdan kullanıyor musunuz? Web WhatsApp hakkında tüm deneyimlerinizi aşağıdaki yorum kısmından paylaşabilir, bildiğiniz püf noktalarını yada dezavantajları AndroideGeL.com okuyucularıyla paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 3 Ortalama: 5]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu