Sosyal Medya

YouTube Android Uygulamasına Gizli Mod Özelliği Geldi

Reklam

YouTube içerikleri, bilgisayar üzerinden olduğu kadar mobil platformda da fazlasıyla ilgi görüyor. Bu bakımdan kullanıcı ilgisini korumak ve daha da artırmak adına Youtube Android uygulaması da hızlı güncellemeler almaya devam ediyor. YouTube’un yaptığı bu çalışmalar arasına “YouTube gizli mod” özelliği de eklenmiş oldu. Peki, YouTube gizli mod nedir? YouTube gizli mod nasıl açılır?

Gizli mod özelliği aslında internet tarayıcılarından tanıdık gelen bir özellik. Hemen her tarayıcıda bulunuyor.

Öncesinde internet tarayıcılarında rastlamış olduğumuz gizli mod özelliği açık olduğu esnada sitelere giriş sırasında herhangi kayıt tutulmuyor!

YouTube Gizli Mod Nedir?

Öncesinde internet tarayıcılarında görülmekte olan gizli mod özelliği devrede olduğu esnada geçmişi kaydetmeden internet gezintisi yapılmasını sağlıyordu. Örneğin gizli mod aktifken maile giriş yaparsanız, oturumu kapatmak için tarayıcıdan çıkmanız yeterli olacaktır.

Gizli mod açık olması nedeniyle oturum kapatma işlemine gerek olmayacaktır.

Youtube Android Uygulamasına Gizli Mod Özelliği Geldi
Youtube Android Uygulamasına Gizli Mod Özelliği Geldi

İnternet tarayıcılarında ne işe yaradığına yukarıda verdiğimiz “YouTube gizli mod” özelliği Android uygulamasında da izlenmiş olan videoların kaydını engelleyecek. Şuan YouTube’un işleyiş esasında izlenen videolara göre ana sayfanızda yer alan videolar şekilleniyor. Ya da izlemiş olduğunuz videolar şeklinde oynatma listeleri olarak tekrar karşınıza çıkabiliyor.

Reklam

Örneğin misafir çocuğuna izletmiş olduğunuz çizgi filmin tekrar karşınıza çıkmasını istemiyorsanız YouTube gizli mod özelliğini çalıştırabilirsiniz.

Gizli mod aslında bir şey aramamız gerektiğinde ama onunla ilgili reklam görmek istemediğimizde yardımcı olan bir özellik.

YouTube Gizli Mod Nasıl Çalıştırılır?

YouTube’un gizli mod özelliği nasıl çalıştırılır, merak ediyorsanız birkaç adımda bu işlevi aktif hale getirebilirsiniz. YouTube gizli mod özelliğini açmak için ilk olarak uygulamada profil resminizle simgelenen “Hesap” butonuna tıklayın. Hesap menüsünde hemen karşınıza çıkacak olan “Gizli Modu aç” butonuna tıklayarak bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 4]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu