Mobil

ZTE için 2016 İlk Çeyreği Nasıl Geçti?

Reklam

ZTE 700 milyonun üzerinde üretmiş olduğu teknolojik cihazla birlikte dünyada yer alan en büyük telefon üreticileri arasında kendi yerini koruyor. ZTE son olarak 2016 yılı ilk 3 aylık döneme ait finansal sonuçları açıkladı.

ZTE firması 2016 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları içerisinde elde etmiş oldukları finansal sonuçlara ilişkin açıklama yaptı. Bir önceki yılın aynı dönemi içerisinde elde edilen kazançlara oranla %4,09’luk gelir artışı yaşandı ve 3,3532 milyar dolar bütçeye ulaşıldı. Aynı zamanda ilk üç aylık dönem dışında ZTE firması net kar oranlarıysa %15,97 yükselerek elde edilen kar 145,7300 milyon dolar oldu.

ZTE firmasının dünyanın dört bir tarafında toplam olarak 19 Ar-Ge merkezi bulunmakta. Firmaya bağlı olarak 26.000 üzerinde mühendis araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca ZTE tarafından Ar-Ge çalışmalarına ayrılan bütçe %13.96 oldu.

Bu ZTE tarihinde Ar-Ge’ye ayrılan en yüksek bütçe oranı olarak göze çarpıyor. ZTE firması son 6 yıl içerisinde WIPO’ya (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) toplam olarak 22.000 patent başvurusu yaptı. Bununla birlikte WIPO’ya bu konuda en çok başvuru yapan ilk 3 şirket arasına girmiş oldu.

ZTE son olarak Blade ve AXON serileri üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ar-Ge çalışmalarını temel bir strateji haline getirmiş olan ZTE firmasından ilerleyen dönemler içerisinde de tüm dünya kullanıcılarının beğenisine sunacağı üst düzey özelliklere ve tasarım alternatiflerine sahip telefon modelleri bekleniyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Elif

Teknoloji konularına oldukça ilgili olan yazar, güncel haberleri AndroideGeL için araştırıyor ve paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu