Teknoloji Haberleri

5G Bağlantısı Qualcomm tarafından kamuya açık şekilde test edilecek

Reklam

Salı günü Maui’de Qualcomm tarafından Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nin üçüncüsü gerçekleştirilecek. Kısa süre içerisinde Amerika’da kullanılması beklenen yeni nesil 5G bağlantısı Qualcomm tarafından kamuya açık şekilde test edilecek.

Qualcomm’un testi 5G testlerinin en büyüğü

AT&T kısa süre içerisinde 5G hizmetini faaliyete geçirmeyi planlıyor. Servis sağlayıcısının bu yılın sonuna kadar 12 şehirde vermeyi beklediği hizmet, gelecek günlerde kapsama alanını hızlıca genişletecek. Ancak buna rağmen, 5G’nin kullanıcılarına neler sunacağına dair net bir bilgi yok.

Bu durum, gelecek hafta değişecek. Verizon ile AT&T gelecek hafta Qualcomm’un etkinliğinde bizlere 5G’nin neler sunabileceğini gösterecek. Ayrıca beklentilere göre Qualcomm, 5G telefonlar için tasarladığı yeni işlemcisini tanıtacak. Kısa zaman içerisinde. 5G hizmeti kısa süre içerisinde Amerika’da başlayacak olsa da bu desteği sunabilen cihaz sayısı oldukça az. Verizon şu an için Moto Mod desteğiyle Moto Z3 cihazı için bu desteği sunarken, AT&T’nin 5G desteği mobil hotspot cihazı ile sınırlı. Ayrıca ortaya atılan iddialara göre Apple, 2020 yılından önce 5G destekli bir iPhone üretmeyecek.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu