Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefon Pazarı Durma Noktasında!

Reklam

Ces 2016 ve MWC 2016 etkinliklerini geride bıraktığımız bugünlerde akıllı telefon pazarında hareketlilik olduğu söylenebilir. Fakat 2015 yılı sonu itibariyle yapılan araştırma bugünün tam tersini belirtiyor. Samsung, Htc, LG ve Cinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi gibi firmalar yıl içerisinde çeşitli akıllı telefonlar tanıtmakta. Bu tanıtımları, teknik özelliklerini, sızıntılarını sizlerle devamlı paylaşıyoruz. Bu kadar çok akıllı telefonun tanıtıldığı günlerde acaba Akıllı Telefon Pazarı doydu mu? Pazar, firmaların isteklerine cevap verebiliyor mu? Yada tam tersi? Tıkanıklık nerede?

Akıllı telefon pazar analizlerine göre 2014 yılının son çeyreği ile 2015 yılı aynı periyod arasında yaklaşık %2 oranında düşüş yaşanmış. Genel toplam pazar payı 115.2 milyar dolar olunca bu %2 oldukça yüklü bir miktara denk geliyor. Bahsettiğimiz bu dönem içinde tüm dünyada 368 milyon cihaz satışı gerçekleşmiş durumda.

Yapılan araştırmaya göre, 2007 yılından beri son derece hızlı bir ivme ile zirveye ulaşan akıllı telefon satışları 2015 yılının son çeyreğinden bu yana duraklama girmiş görünüyor. Mobil pazarının nefesinin kesilmesinin en önemli sebeplerinden biri talebi fazla olması ve fiyatların eskiye oranla daha artması olarak gösterilebilir.

Özellikle MWC 2016 kongresinde algılanan pazar durgunluğu ve arz talep dengesindeki dengesizlik 2016 yılının amiral gemileri için sıkıntılı bir durum yaratabilir. 2015 yılında rekorlar kıran akıllı telefon pazarının bu kadar hızlı bir durma evresine geçmiş olması bir yandan üreticileri de endişelendiriyor.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Uğur

Teknolojiye meraklı olan yazarımız, güncel gelişmeleri AndroideGeL için yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu