Samsung

Akıllı Telefon Pazarında Liderlik Samsung’un

Reklam

2015 yılı üçüncü çeyrek raporları açıklandı ve bu raporlara göre Samsung akıllı telefon pazarında liderliğini sürdürüyor. En çok satan akıllı telefonlar hangileri? Ne kadar sattılar? Liderlik Samsung’un haberimizdeki detaylar…

Digitimes Research, 2015 yılı üçüncü çeyrek akıllı telefon pazarı satış raporunu takipçileriyle paylaştı. Liste başında her zaman olduğu gibi Samsung ve Apple, Huawei gibi önemli teknoloji şirketleri yer alıyor.

Samsung satışlarda %25.6 paya sahipken Samsung’u takip eden markalar %14.5 payla Apple ve %7.4 oranla Huawei olarak karşımıza çıkıyor.

Akıllı telefon olarak Samsung’u tercih edenler güncelleme durumunda bazı sıkıntılar yaşasalar da Samsung orta seviye özelliklere sahip akıllı telefonlarıyla birlikte akıllı telefon pazarında hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor.

Lider üçlüyü takip eden teknoloji şirketleriyse %4.8 satış payıyla Lenovo, %4.5 oranla LG ve %3.8 satış oranlarıyla Xiaomi olarak karşımıza çıkmakta.

Türkiye’de akıllı telefon satışına başlamasıyla gündeme oturan ZTE markasıysa bu listede 10. sırada yer alıyor. Digitimes kaynaklı verilere göre 2015 yılı üçüncü çeyrek dönemde 331.9 milyon akıllı telefon satışı yapılmış. Uzman tahminlerine göre akıllı telefon satışları 2015’in son çeyreğinde 396 milyona kadar ulaşacak.

Reklam
Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu