Teknoloji Haberleri

Akıllı Telefon Piyasasının Lideri Çin Cumhuriyeti

Reklam

İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen dünyanın en önemli teknoloji fuarı sayılan (kimine göre CES) MWC 2016 etkinliği kapsamında son teknoloji ile üretilen akıllı telefonlar tanıtıldı. Japon devi Sony,  ‘’Xperia X’’  ve diğer akıllı telefonlarını MWC 2016 kapsamında teknolojiseverlerle buluşturdu.

Akilli Telefon Pazari

Uzmanlar Çin Cumhuriyetinin akıllı telefon piyasasında etkin olduğunu belirtiyorlar. ‘’Burada mobil dünya kongresini gezerken Çin tabanlı firmaların etkisini görebiliyoruz. Herkes orta derece telefonlar üretiyor, bizce bu durum fiyatlandırmalarla ilgili. Sony firmasının piyasaya sürdüğü orta derece telefon olan Xperia X’te de bu durumu görebiliyoruz. Ancak Sony firması bu sistemi kendine has bir şekilde yapıyor.

Yaptığı telefonlar hoş görülüyor, her şeyin son teknoloji ile üretildiği hissini veriyor ancak özellikleri her cebe uygun ve Çinli üretici firmalarla rahatlıkla rekabet edebilir.’’

ZTE firması da Çinli akıllı telefon üreticilerinden biri. MWC 2016 etkinliğinde firmanın son modeli olan ‘’ZTE Blade V7’’ tüketicilere tanıtıldı. Telefon her ne kadar orta derece özelliklere sahip olsa da önemli alışveriş pazarlarında 250 Euro’luk etiket fiyatıyla fark yaratmaya çalışıp, piyasada yerini alacak.

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Reklam

Nadir

Akıllı telefon konularına oldukça ilgili olan yazarımız, AndroideGeL Teknoloji Haber sitesi için yazıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu