Mobil

Alcatel Idol 4 Pro Teknik Özellikleri Belli Oldu!

Reklam

Alcatel MWC 2016′ da tanıttığı akıllı telefonlarının ardından yeni telefonu Idol 4 Pro‘ nun ve Idol 4 Pro Mini‘ nin merakla beklenen teknik özellikleri belli oldu.

Alcatel firması Windows Phone iştetim sistemi kullanan nadir firmalardan biri. Bu şekilde bir çıkış yakalam isteyen firmanın yeni akıllı telefonlarından Idol 4 Pro ve Idol 4 Pro Mini ile rekabeti yüksek pazarda bir çıkış arıyor.

Alcatel Idol 4 Pro ve Idol 4 Pro Mini’ yi birbirinden ayıran özellik ise oldukça şaşırtıcı. Aynı seri olmalarına rağmen bu iki akıllı telefonun işletim sistemleri ayrı. Pek alışagelmiş bir durum olmayan, teknoloji severleri şaşırtan bu durumda akıllı telefonlardan Idol 4 Pro Windows Phone ile, Idol 4 Pro Mini ise Android ile birlikte görücüye çıktı. Windows Phone kullanan Idol 4 Pro 5.5 inç, Android işletim sistemli Idol 4 Pro Mini ise 5 inç ekran boyutlarında. Telefonların boyutlarında olduğu gibi özelliklerinde de Windows Phone kullanan modelin önde olduğunu görüyoruz.

Alcatel Idol 4 Pro Teknik Özellikleri Belli Oldu!

Idol 4 Pro Snapdragon 820 işlemciden güç alıyor. Bellek özelliği ise 4 GB RAM, dahili hafıza olarak 64 GB, batarya tarafında ise 3000 mAh kapasiteye sahip olan telefonda 21 MP arka, 8 MP ön kamera bulunuyor. Windows Phone işletim sistemiyle çalışan bu telefon Microsoft Continuum desteğine sahip.

Alcatel Idol 4 Pro Teknik Özellikleri Belli Oldu!

Reklam

Serinin diğer telefonu olan Idol 4 Pro Mini’ de ise MediaTek işlemci kullanılmış, Ekran 5 inç 720p , 1 ve 3 GB RAM seçenek olanağı, 2400 mAh batarya kapasite, 8-32 GB dahili hafıza gibi bol seçenekler var. Idol 4 Pro Mini 13 MP ön, 5 MP arka kameraya sahip. Teknik özelliklerine bakarsak orta segment diye tabir edebileceğimiz akıllı telefonda, parmak izi okuyucusunun bulunması oldukça şaşırtıcı.
Idol 4 Pro ve Idol 4 Pro Mini’ nin satışa çıkış tarihleri, fiyatları şimdilik açıklanmadı. Her iki telefonunda ilk olarak ABD’ de satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: PhoneArena

Bu yazıyı derecelendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

A. Özgün Okay

Teknoloji, mobil, akıllı telefon konularına hakim olan yazar, Android işletim sistemine de ayrı bir ilgi duyar. AndroideGeL.com sitemizin kurucusu olup, en güncel haberleri paylaşır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu